2011.09.05. 08:27
A dödölle ünnepe
A régi-új helyszínen is számos érdeklődőt vonzott az immár 8. alkalommal megrendezett Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál, melynek legsikeresebb szereplője a Balkan Fanatik volt - na persze, a dödölle után.
- Saját receptúra szerint készül a részeges sertésvádli pirított tárcsás dödöllével. Sör is van benne, bor is, meg erdei gomba, de sajnos, részleteket nem árulhatok el - mondta az izgató nevű finomságot készítő kompánia alkalmi szóvivője, Hilcz Máté.
A fesztivál gasztronómiai részét szervező Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület elnöke, Prikryl József a felhozatalról azt mondta: idén valamivel kevesebben neveztek a főzőversenyre mint tavaly, ám a minőségre most sem lehetett panasz. Dödölle kategóriában a Nagyrécsei Nyugdíjas Lányok, míg a tájjelegű ételek kategóriájában a Csip-Csip Csókák érdemelték ki az első helyet.
A finom étkeket pár méterrel arrébb a Thúry Baranta Közösségnél lehetett ledolgozni: aki kedvet érzett hozzá, az kipróbálhatta magát a karikás ostor kezelésében. A fesztivált fergeteges Chili Salsa bemutató és tűzijáték zárta.
A finom étkeket pár méterrel arrébb a Thúry Baranta Közösségnél lehetett ledolgozni: aki kedvet érzett hozzá, az kipróbálhatta magát a karikás ostor kezelésében. A fesztivált fergeteges Chili Salsa bemutató és tűzijáték zárta.
Jól sikerült
Horváthné Gelencsér Edit, a kulturális részt szervező HSMK munkatársa úgy véli: a hőség ellenére elégedettek lehetnek a látogatók számával. Az idei fesztivál, pontosabban Kanizsa bordalnoka egyébként a miklósfai Horváth Zoltán lett, aki 8 nevező közül bizonyított.