Hírek

2013.06.10. 14:11

Népi gyermekjátékok olimpiája a Falumúzeumban

Zalaegerszeg - Második alkalommal rendezte meg hétfőn a Göcseji Múzeum a népi gyermekjátékok olimpiáját.

Magyar Hajnalka

A  falusi gyerekek régi játékait felelevenítő kezdeményezést Balaicz Zoltán alpolgármester, Velkey Péter humánigazgatási osztályvezető, Kaján Imre múzeumigazgató és  Bita József, a ZTE egykori labdarúgója nyitotta meg a Falumúzeumban. Hét csapat vett részt, a versenyszámok zsákban futás, sáron járás,  bakugrás, kötélhúzás, karikázás, stb. A feladatokat  egymást követően, a  porták udvarán hajtották végre  a csapatok, amelyek nem maradtak biztatás nélkül. A Liszt-iskola szurkológárdája Bella Lívia tanárnővel az élen például  éppen Császár Mátét élteti. Az ok, a fiú vitézül  állta a sara, azaz  rátermettnek bizonyult sárban járásban, amit két fatuskó segítségével kellett végrehajtani. Az egerszegi csapatok mellett Alsónemesapáti is képviseltette magát.

- Tavaly is részt vettünk,  idén sem akartuk kihagyni, boldogan jöttünk  - avat be Molnár Judit pedagógus.

- A bakugrás tetszett a legjobban, mert szórakoztató volt, és mert nyertünk... - szolgál nyomós érvekkel a harmadikas Zsoldos Dániel, s ebben csak megerősíteni tudja a negyedikes Deák Dominik.  Beavatnak még, hogy a sikeres bakugrás titka, hogy a "bak" jó mélyre lehajtsa a fejét, ellenkező esetben az ugró versenyző fennakad a kobakon. Náluk ez nem fordulhatott elő, mert  a verseny előtt sokat gyakoroltak.

A viadal végeztével első helyen a Petőfi-iskola csapata végzett, második lett a Csodaszarvas a Lisztből, a harmadik helyezést pedig az Izsák ÁMK-t képviselő  gyerekek érdemelték ki.  A legsportszerűbb csapat címet az alsónemesapátiak nyerték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!