Külföld

2009.11.26. 12:11

Meghalt a barlangba fejjel lefelé szorult férfi

Salt Lake City - Tizenkilenc órát töltött fejjel lefelé egy szűk barlangba szorult férfi, akit ugyan sikerült vízszintes helyzetbe hoznia egy ötvenfős mentőalakulatnak, de az életét már nem tudták megmenteni.

MTI/AP

John Jones, a 26 éves, 183 centiméter magas, 80-90 kilogrammos amatőr barlangász egy 46 x 25 centiméteres nyílásban rekedt az amerikai Utah államban. Az első hírek szerint a mentőalakulatoknak a barlangászt szerdán sikerült elérniük, és a sűrítettlevegős szerszámokkal kitágított hasadékban legalább vízszintes helyzetbe hozniuk. A férfi azonban annyira beékelődött az "L" alakú járatba, hogy végül nem sikerült kiemelni.
   
Jones az utolsó óráiban el-elveszítette az öntudatát és légzési nehézségei támadtak. A halál okát azonban csak akkor tudják megmondani, ha a holtteset sikerül kihozni a barlangból.
    
Spencer Cannon, a helyi seriffi hivatal őrmestere szerint nem Jones volt az első barlangász, aki a rendívül szűk szuszogóba rekedt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!