Kultúra

2011.02.25. 11:16

Testnevelés mindennap

Az iskolákban bevezetendő mindennapos testnevelésről szóló kormányzati terv gyakorlati megvalósításán dolgoznak a százhalombattai tanárok és a helyi polgármesteri hivatal munkatársai – közölte a város szóvivője pénteken az MTI-vel.

MTI

Szeptembertől az első négy évfolyamon heti öt, az ötödik-nyolcadik évfolyamokon heti négy óra telne testedzéssel a Pest megyei településen.
   
Tomek Noémi elmondta, hogy a város "úttörő" szerepet kíván betölteni a készülő új közoktatási terv "hangsúlyosabb egészségnevelést szolgáló fejezeteinek gyakorlati megvalósításában", ezért az önkormányzat illetékesei és az iskolaigazgatók munkacsoportot alakítottak, egyeztetéseket kezdtek.
   
A szóvivő közlése szerint az igazgatók üdvözölték a "gyorsítást", ugyanakkor jelezték, hogy az óraszám emeléséhez plusz pénzre és státuszokra van szükségük. Ha a legközelebbi, március 16-ai találkozón sikerül véglegesíteni a napokban vázlatosan összeállított tervezetet, a képviselő-testület áprilisban határozhat a program szeptemberi elindításáról.
   
A tervek szerint a százhalombattai általános iskolák első négy évfolyamán heti öt óra, az ötödik–nyolcadik évfolyamokon heti négy óra telne testedzéssel.
   
Az új közoktatási törvény tervezete szerint szeptembertől az általános iskolák alsó tagozatán és ötödik osztályában vezetnék be a mindennapos testnevelést, amely felmenő rendszerben, később a felső tagozaton és a középiskolákban is életbe lépne.
   
Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár csütörtökön egy fővárosi konzultáción azt mondta, a mindennapos testnevelés bevezetéséről a politikai döntés megszületett, a vonatkozó költségigények pedig szerepelnek a közoktatási törvény koncepciójában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!