Nagykanizsa

2011.04.21. 17:45

Tüttő János Nótaklubban nem ismerik az unalmat

Fennállásának 11. évébe lépett a Tüttő János Nótaklub, melynek tagjai idén sem unatkoznak: fellépések, megmérettetések és kirándulások sora áll már mögöttük.

Kelemen Valéria


A Nagykanizsán élt nótaszövegíró, Tüttő János (1917- 1998) nevét viselő nótaklub - melyet 2000 márciusában egy nótakedvelőkből álló baráti társaság hozott létre - legutóbb Veszprémben is szerepelt, ahogy az a néhai nótaszövegírónak is tetszene.

A tüttősök életében mérföldkő volt az április elején megrendezett Magyar Nótaklubok Minősítő Fesztiválja. Az elmúlt egy évtizedben ugyanis „csupán” a mellettük kitartó közönségtől kaptak pozitív visszajelzéseket arról, hogy jó irányba haladnak, most pedig héttagú szakértő zsűri előtt kellett bizonyítaniuk jártasságukat a magyarnóta- éneklés tudományában.

- Utolsó fellépőként nagy volt bennünk a drukk, hogy vajon a jobbnál jobb kórusokat sikerül-e megelőznünk - idézte a veszprémi pillanatokat az egyik klubtag, Jakab Zoltán. - Tudtuk, hogy jó pár maximális 10 pont is kell a győzelemhez.

 A Major Lajos kórusvezető által felkészített 17 fős együttes az alkalomra összeállított műsorral lépett fel, a nótakedvelők hitvallásának számító Muzsikánál nincs jobb barát címmel.

 

- A verseny hangulatát jellemzi, hogy végig vastaps kísérte a három kategóriában fellépő szereplőket – folytatta Jakab Zoltán.  - Előadásunkkal dicsőséget hoztunk Kanizsára, mely a nóta városa, hiszen a műsorunk után sorra emelkedtek magasba a 10-esek.

A végeredmény maximális 70 pont lett, egy szép serleg és első helyezés. Az arany minősítés mellett a A „Legjobb nemzetközi magyar nóta klub” címet is kiérdemeltük.

A Tüttő János Nótaklub sikerét két szólistájuk: Vajda Mária és Horváth Zoltán is fényesítették, akik ezüst minősítést szereztek a rangos veszprémi megmérettetésen. A tüttősök szerint egyébként az az áprilisi nap, a nívós zsűri előtt és lelkes közönséggel kísérve, a magyar nóta valódi ünnepe volt. S ami a lényeg: visszahozott valamit a sokak által méltatlanul elfelejtett műfaj szépségéből.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!