Nagykanizsa

2011.06.20. 15:52

Tizenöt tonna tartós élelmiszer a falvakba

Tizenöt tonna élelmiszert osztott szét dél-zalai településeken a kanizsai katolikus karitász a múlt hét végén. Volt, aki csak talicskán tudta eltolni a neki szánt csomagot.

Horváth-Balogh Attila

Hagyomány, hogy a kanizsai karitatív szervezet az Európai Unió támogatásával rászoruló családoknak segít ily módon.

- A Kaposvári Egyházmegye másodszor pályázott a szaktárcához az uniós élelmiszerprogramra – mondta el dr. Barbalics Józsefné, a nagykanizsai katolikus karitász elnöke. – Ennek keretében évente kétszer kerülhet sor élelmiszercsomagok szétosztására a településeken. Most 17 Kanizsa környéki faluban, Újudvaron, Gelseszigeten, Kilimánban, Zalaszentbalázson, Kacorlakon, Bocskán, Börzöncén, Fűzvölgyön, Hosszúvölgyön, Homokkomáromban, Murakeresztúron, Fityeházon, Beleznán, Zalakaroson, Galambokon, Nagyrécsén és Zalaszentjakabon összesen 15 tonnányi élelmiszert osztottunk szét.


Dr. Barbalics Józsefné hozzátette: a támogatottakat az önkormányzatok jelölik ki.

Pintér Zsuzsanna biciklije csomagtartójára kötözte fel a pakkot.
– A párommal két gyermeket nevelünk, 6 éves lányt és 7 éves fiút, úgyhogy jól jön a segítség – magyarázta a fiatalasszony, aki az önkormányzatnál közmunkás.

Egy másik asszony, Novák Anna talicskán tolta haza a csomagot.
– Lisztet, tésztát, puszedlit kaptunk – újságolta. – Sajnos, az élettársammal mi is csak közmunkában dolgozunk. A pénz kevés, így aztán minden jó szándéknak örülünk...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!