Bulvár-celeb

2024.06.29. 14:00

Altatás nélkül ültették át egy férfi veséjét, mindent látott, amit csináltak vele

Végig ébren volt a veseátültetése alatt a 28 éves John Nicholas. Az amerikai férfi állítja, hogy "nagyon menő volt" látni az új szervét, és a beszámolója szerint nem érzett fájdalmat. Mindössze 24 órát töltött kórházban.

MW

A kép illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Jacob Lund

John Nicholast tizenéves korában diagnosztizálták Crohn-betegséggel, és 16 évesen pedig már veseproblémái voltak. Évekig gyógyszeres kezelést kapott, de rosszabbra fordult az állapota, így nem lehetett tovább halasztani a transzplantációt. 

Elég klassz élmény volt tudni, mi történik valós időben, és tudatában lenni annak, hogy milyen nagyságrendű, amit csinálnak

- nyilatkozta a férfi. Nicholast nem altatták el, hanem érzéstelenítőt fecskendeztek a gerincvelőjét körülvevő folyadékba, és nyugtatót adtak neki. Mindezek ellenére tisztában volt azzal, hogy mit csináltak az orvosok a nem egészen két órás beavatkozás során - írja a Bors a brit Metro cikke nyomán. A férfi mindössze 24 órát töltött a kórházban. 

A műtét nagy előrelépés az orvostudományban, és az orvosok szerint kedvező lenne, ha az érzéstelenítéssel történő műtétek elterjednének, mert így lerövidíthető a lábadozási idő. Az altatás ugyanis többnapos kórházi megfigyeléssel jár, mivel hatással van a beteg memóriájára és a reflexeire.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában