Bulvár-celeb

2024.06.18. 13:42

Szívszorító részletek: így tudta meg Harry herceg, hogy meghalt az édesanyja

A herceg maga írta le, hogyan mondta el neki Károly, hogy meghalt Diana.

MW

Diana és Harry 1995-ben

Fotó: AFP

Harry herceg élete örökre megváltozott édesanyja tragikus halála után - írta a The Mirror nyomán az Origo.

Diana hercegné 1997. augusztus 31-én, 36 éves korában halálos autóbalesetet szenvedett.

Kisebbik fia, Harry herceg, aki akkor még csak 12 éves volt, eddig is nagyon sokszor beszélt arról, mit örökölt az anyukájától, és micsoda mélységes szeretetet érez iránta a mai napig. A Spare című emlékiratában többek között arról is írt, hogyan mondta el neki az édesapja, Károly király, hogy meghalt az anyukája. Vilmos herceg és öccse Balmoralban voltak apjukkal, amikor az közölte velük a szomorú hírt.

Az államhoz húztam a takarót, mert nem szerettem a sötétet.

"Nem, nem igaz, utáltam a sötétet. Anyu is így volt vele. Ezt tőle örököltem, akárcsak az orromat, a kék szememet, az emberek iránti szeretetemet, az önelégültség utálatát, meg minden előkelő és hamis dologét" 

BRITAIN-DIANA-DODI
Harry, Diana hercegné temetési szertartásán
Fotó: AFP

Harry azzal folytatta a visszaemlékezést a könyvében, hogy:

az apja egy pongyolában állt az ágya fölött, úgy nézett ki, mint egy szellem egy színdarabban és úgy nézett rá, mint azelőtt soha. Megkérdezte az apját, mi a baj, Károly király leült az ágyra, kezét fia térdére tette, majd elmondta neki, hogy mi történt. Emlékszem, arra gondoltam, hogy baleset, rendben, de azt kérdezgettem, hogy: azért jól van, ugye?

- folytatta Harry, aki folyamatosan azt a megerősítést várta, hogy anyukája él. Miközben azért könyörgött az apjának, hogy mondja, megmentették az anyukája életét, érezte, valami örökre megváltozott benne.

Megpróbálták, kedves fiam. Attól tartok, nem élte túl a balesetet

- mondta Károly. Harry herceg innentől semmire nem emlékszik, azon kívül, hogy az apja nem ölelte meg. Mint mondta, soha nem volt jó abban, hogy kimutassa az érzelmeit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában