Bulvár-celeb

2 órája

Vigyázzon: ezzel a halloweeni édességgel akár meg is ölheti a gyerekeket

Egy brit anyuka arra kéri a szülőket, hogy legyenek nagyon óvatosak, amikor édességet adnak a kicsiknek.

MW

A fotó illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: thatsval

Natasha Middleton lányának, a 7 éves Maisie Brackley-nek jutalomként adott egy Dip Dab márkájú nyalókát. A kislány a szájába vette az édességet, de az eperízű korong leesett a pálcikáról, és Maisie torkának hátsó részén megakadt. 

Hiába próbálták kivenni onnan, nem sikerült, a kislány pedig kezdett elkékülni, majd elernyedt és összeesett. Végül az utolsó kétségbeesett próbálkozás során, amikor erőteljes ütéseket mértek a kislány lapockái közé, sikerrel jártak. 

Middleton most már teljesen betiltotta a nyalókaevést otthon, és arra kéri a szülőket is, hogy ne osszanak nyalókákat a gyerekeknek a közelgő Halloween alkalmával.

Trick or Treat tradition on Halloween. Kids asking for sweets and candies.
Mindig nézze át, milyen édességet kap a gyermeke
Forrás:  Shutterstock

A lányom majdnem meghalt. Rémisztő, hogy ez bárkivel megtörténhet... Hazavittem az iskolából, vettünk neki egy Dip Dab nyalókát, amit mindig szokott kérni. Két perc sem telt el, a nyalóka feje lejött a pálcikáról, és megakadt a torkában. Láttam, hogy a lányom kékül, és a szemei könyörögtek: Anya, segíts!

– mondta az anyuka.

Natasha tárcsázta a segélyhívót, miközben párja a Heimlich-fogást próbálta alkalmazni. Bár ez a technika ezúttal nem vált be, öt erős ütés a lapockák között végül megoldotta a problémát. A nyalóka azonban továbbra is a gyermek testében maradt.

A kórházban megállapították, hogy a megmentési kísérletek során szerzett kék foltokon kívül Maisie nem szenvedett komolyabb sérüléseket. Az édesanya most felszólítja a szülőket, hogy legyenek különösen óvatosak a Halloween alatt kiosztott édességekkel, és mindig ellenőrizzék, mit esznek a gyerekeik - írja a Daily Mail nyomán cikkében a Bors.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!