Krimi

2024.05.05. 05:50

Kapaszkodjon meg: ilyen balfék tolvajt még biztosan nem látott

Megvan az év leghülyébb bűnözője, még a bíró megkérdőjelezte a képességeit.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Az Egyesült Királyságban élő Callum Louis Ellerbyt a leghülyébb brit bűnözőnek kiáltották ki, miután az alig néhány órája ellopott elektromos szerszámokat ugyanazoknak próbálta eladni, akiktől eltulajdonította – írja a Daily Star cikke nyomán a Metropol. Ők természetesen felismerték a saját dolgaikat, és az üzletelés helyett inkább a kihívták a rendőröket.

A 25 éves férfi előállításakor kiderült, hogy sok van a rovásán: éppen csak két nappal azelőtt ítélték felfüggesztett börtönbüntetésre egy yorki üzlet kifosztásáért és öt másik bolti lopásért. 

Akkor óvadék ellenében kiengedték, de nem sokáig bírta újabb akció nélkül. Lehet, hogy éppen az óvadék összegét akarta így előteremteni.

Nem hiszem, hogy megvan a lehetősége vagy a képessége, hogy a jó oldalon maradjon

– mondta a tolvaj lefülelése után Simon Hickey bíró, aki ezúttal már nem felfüggesztett, hanem 18 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte. Hogy ebből tanulni fog-e Ellerby, majd kiderül másfél év múlva. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!