Világklasszisok között

2 órája

Angol sztárfocistákat vezethet győzelemre Tuchel és Lőw

Thomas Tuchel lesz az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Ez pedig azt is jelentheti, hogy szintén a sztároktól hemzsegő csapat edzője az a Lőw Zsolt lesz, aki évek óta együtt dolgozik a német szakemberrel, mint másodedző. Ha a magyar tréner aláírja a szerződését, akkor a PSG, a Chelsea és a Bayern München után ismételten világklasszisokkal dolgozhat majd együtt.

MW

firo : 04/01/2023, football, soccer, 1st league, 1st Bundesliga, season 2022/2023, 26th matchday FC Bayern Munich - Borussia Dortmund, BVB, 4: 2 Zsolt Low, Thomas Tuchel, FC Bayern Munich, FCB, Bavaria, Munich, half figure, gesture, (Photo by Marcel Engelbrecht / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP)

Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Thomas Tuchel és az Angol Labdarúgó-szövetség megegyezett egymással, így a német szakember lesz az angol válogatott következő szövetségi kapitánya. A Chelsea korábbi menedzsere, Fabio Capello és Sven-Göran Eriksson után az angol válogatott harmadik külföldi szövetségi kapitánya lesz – derült ki az Origo oldaláról.

BL-győztes edző az angol csapat élén

Az 51 esztendős Tuchel – akinek az elmúlt években Lőw Zsolt volt a másodedzője – az előző szezon végén távozott a Bayern Münchentől, azóta munka nélkül van. Az angol futball nem ismeretlen a számára, 2021-ben Bajnokok Ligáját nyert a Chelsea-vel. Tuchelt korábban az angol válogatott mellett a Manchester Uniteddel is hírbe hozták Erik ten Hag vezetőedző lehetséges utódjaként, ám végül ő lesz a nemzeti csapat szakvezetője – írta meg a Magyar Nemzet. A dolog innentől kezdve válik a magyarok számára érdekessé, ugyanis ahogy fentebb már jeleztük, Tuchel már hosszú évek óta ragaszkodik Lőw Zsolthoz, aki a legnagyobb sztárokkal dolgozhatott a német szakember másodedzőjeként. A magyar szakember új szerepkörével kapcsolatban viszont akad még bizonytalanság.

Trófeák sorozata

Lőw szerződtetéséről még nem érkezett hír, de az eddigi tapasztalatok alapján Lőw másodedzői alkalmazását is rövidesen bejelentik Londonban. Tuchel és Lőw évek óta alkot nyerő párost, hiszen olyan kluboknál dolgoztak együtt 2018-tól, mint a francia PSG, az angol Chelsea és a német Bayern München. Közös éveik alatt hat trófeát nyertek és bejutottak a Bajnokok Ligája 2020-as döntőjébe a párizsi sztáralakulattal, majd a 2020–2021-es szezon végén megnyerték a Bajnokok Ligáját a Chelsea-vel, míg a Bayernnel egy BL-elődöntő a mérleg. Lőw a 8. magyar lett, aki játékosként vagy edzőként az élen végzett a legrangosabb európai kupasorozatban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!