Miniszterelnöki interjú

2024.06.21. 07:08

Orbán Viktor: háború- és migrációpárti, gazdaságellenes koalíció jött létre Weber vezetésével – HALLGASSA MEG!

Háború- és migrációpárti, gazdaságellenes koalíció jött létre Brüsszelben Manfred Weber vezetésével – jelentette ki a miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, Berlinből nyilatkozva.

MW

Budapest, 2022. január 28. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2022. január 28-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Fotó: Fischer Zoltán

– A német kancellár előtt találkoztam a Mercedes vezérkarával – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott interjújában azzal kapcsolatban, hogy ma Olaf Scholzcal fog tárgyalni Berlinben. A miniszterelnök elmondta, hogy hétfőn az olasz miniszterelnökkel, szerdán pedig a francia elnökkel fog tárgyalni.

– Az egész német ipar egy nagy átalakuláson megy keresztül. A kérdés az, hogy ebben a technológiai átalakulásban lesz-e helyük a magyaroknak, és a válasz az, hogy lesz – fogalmazott, hozzátéve: a Mercedes vezetőivel egy olyan nagyberuházásról tárgyalnak a jármű- és alkatrészgyártás területén, amely mintegy négyezer új munkahelyet teremt Kecskeméten.

Az interjút itt nézheti meg:

A kormányfő jelezte, hogy a mindenkori német kancellárral a német–magyar gazdasági együttműködésre rá kell ütni a „kóser pecsétet”. Kiemelte, hogy ha nincs egy nagy piac, akkor hazánk nem tud úgy élni, mint most, ezért Magyarországnak kulcskérdés a világgazdaság nyitottsága.

A miniszterelnök kijelentette: tragikus lenne Magyarország számára, ha csak a tízmillió magyar gazdasági piacára számíthatunk, így csak sokkal rosszabbul tudunk élni. – Mi a világ számára gyártunk elektronikát, autókat, vegyipari és élelmiszeripari termékeket. Németország is termelő ország, úgy, mint hazánk, ezért a két ország ugyanabban a cipőben jár. Európában vissza kell szorítani azokat az erőket, amelyek ennek az ellenkezőjét akarják. Az európai gazdaság versenyképességének ügye lesz majd asztalon Magyarország uniós elnöksége idején – mutatott rá.

A kormányfő az uniós koalíciós megállapodásról elmondta, hogy egy informális vacsorán vettek részt, ahol nem hoztak jogi döntéseket, de itt jelentették be a baloldali pártok, hogy egyezséget kötöttek egymással. – Az Európai Néppárt csatlakozik a baloldalhoz, ez lefutott meccsnek tekinthető – jelentette ki. Hozzátette: ez nem egy jótékonysági gálaest, itt hatalmi döntéseket kell hozni, az a kérdés, hogy hány szavazata és szövetségese van egy erőnek. – A liberálisok, a baloldal és a Néppárt koalíciója Manfred Weber vezetésével, akinek belzebubi szerepe van, egy háborúpárti koalíció, gyorsuló ütemben akarják Európát a háborúba vinni. A koalíció második programja, a weberiánusok koalíciója migrációpárti, ők a Soros-terv végrehajtói – fogalmazott.

Orbán Viktor úgy véli, e program szerint minden évben be kell hozni egymillió migránst Európába, amihez Soros szívesen ad kölcsön. – Lakosságcsere zajlik Európában, a fehér európai ember fogy, a muszlim migránsok száma pedig radikálisan nő – mutatott rá.

A beszélgetést itt meghallgathatja:

A versenyképesség erősítéséről elmondta: ez a koalíció az adóemelés oldalán áll. 

Háborúpárti, gazdaságellenes és migrációpárti koalíció jött létre Európában, Weberhez képest Von der Leyen csupán egy ministráns kislány

– fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök elmondta, hogy miközben folyamatosan nő az európai súlya a jobboldali pártoknak, addig az Európai Néppárt begyűjti a jobboldali szavazatokat, de a baloldallal köt koalíciót. Ismertette, hogy a nem jobboldali kormányok szinte minden országban meggyengültek, így például Franciaországban is, ahol előre hozott parlamenti választásokat fognak tartani.

– Az amerikaiak vezetésével és Németország statisztálása mellett a Nyugat szeretné legyőzni Oroszországot. Ez reménytelen, és olyan magas árat kell érte fizetni, hogy nem éri meg – fogalmazott Orbán Viktor a háborús helyzet kapcsán. Mint jelezte, a nyugati országok közelebb mennek a frontvonalhoz, pedig korábban egy ilyen konfliktus esetén az elszigetelés volt a fontos, míg most nem ez a vélemény.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Magyarországon a legfőbb kérdésekben voltak népszavazások, így a migráció és a genderkérdésekben. – Nem akarjuk feladni a saját gyermekeink szexuális neveléséhez fűződő jogokat. A háborúról nem volt népszavazás, de az EP-választás erről szólt, és az emberek világosan elmondták, hogy nem akarnak részt venni a háborúban. Ha van elég támogatásunk, akkor meg tudom húzni a háborús vészféket, és a magyarok le tudnak szállni erről a vonatról. A minimális célt sikerült elérni, mert Magyarország nem vesz részt az ukrajnai NATO-misszióban – tette hozzá a kormányfő. Közölte, hogy nemcsak a mostani, hanem a következő NATO-főtitkárral is megállapodása van.

A migráció kérdésében zajló unióval folytatott csatáról és uniós büntetésről Orbán Viktor kijelentette: 

Manfred Weber szívéhez közel álló cél, hogy ártson Magyarországnak, mert mi akadályoztuk meg, hogy 2019-ben az Európai Bizottság elnöke legyen: Von der Leyen 9 szavazati többséggel nyert, 13 szavazatuk volt ekkor a magyaroknak, ezért Weber hungarofóbiában szenved.

A kormányfő felidézte: 2018-ban a választás megnyerése után nagyon gyorsan megindították az eljárást Magyarország ellen, most pedig ugyanez történt a bíróság ítéletének esetében. – Szoros összefüggés van a migrációs bírság és a háborúellenesség között – mutatott rá Orbán Viktor.

Hangsúlyozta: dolgoznak a megoldáson, a munkacsoportjaik már haladnak, a jogi keretek fő vonalai már megvannak, és ezt a bírságot azokkal fogják megfizettetni, akik nyernek a migráción és a háborún. – Ezt a weberi támadást is ki fogjuk védeni, elég erősek vagyunk ahhoz, hogy egy migránst se engedjünk be hazánkba – szögezte le a kormányfő.

Németországról elmondta: ez már nem az az ország, ami tíz évvel ezelőtt volt. Ez egy multikulturális világ, a migránsok itt már nem vendégek, hanem a baloldali kormányok gyorsított eljárásban adják ki nekik az állampolgárságot, Németország egyre inkább az övék lesz.

– Ha beengedjük a migránsokat, Magyarország nem lesz többé magyar ország. Ha valaki hibázik a migrációs politikában, azt nem tudja többé helyrehozni – világított rá. Orbán Viktor azt kérte a magyaroktól, hogy mondjanak nemet a migrációra, és őrizzük meg hazánkat a béke szigetének.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában