Az Igazság órája

2024.06.22. 12:51

Sikerült megóvni az országot a háborútól (videó)

A júliusi NATO-csúcson a többiek már nem bújhatnak a magyar kormány háta mögé.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök (j) megbeszélést folytatott Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral (b) a Karmelita kolostorban 2024. június 12-én

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Új helyzetet teremt a júliusi NATO-csúcson, hogy Orbán Viktor miniszterelnök megállapodott a szervezet jelenlegi és leendő főtitkárával, hogy hazánk sem katonával, sem fegyverrel, sem pénzzel nem vesz részt az ukrajnai kalandban, cserébe nem vétózza meg a kezdeményezést – fejtette ki Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Koskovics Zoltán, az AK geopolitikai elemzője.

Magyarországot sikerült megóvni attól, hogy belerohanjon ebbe a háborúba, de a többi tagország vezetője többé nem bújhat a magyar kormány háta mögé. Mert eddig számos tagállam azt játszotta, hogy úgy tett, mintha jó fiú lenne, közben pedig a magyarok megakadályozták a legrosszabb, legveszélyesebb döntéseket

 – mutatott rá Koskovics Zoltán.

Nincsenek kompetens vezetők, jó politikusok Európában, minden leuraltak a lobbisták, és ide-oda rángatják a politikát Sorosék a háttérből – mondta Dornfeld László, az AK vezető elemzője. Brüsszelbe koncentrálódik a hatalom, és elkezdték onnan visszaejtőernyőzni az oda kiküldött politikusokat a tagállamokba.

Ahogy mi régen megkaptuk Rákosiékat Moszkvából, a megbízható elvtársakat most vissza kell küldeni a tagállamokba, hogy ne ugráljanak, hanem szépen álljanak be a sorba és csinálják azt, amit Brüsszelből akarnak

– vélte Dornfeld László.

A brüsszeli elit azért akarja rekordidő alatt egymás között leosztani az Európai Unió legfontosabb vezető pozícióit, mert meg vannak ijedve – mondta Koskovics Zoltán. Nagyon tartanak például attól, hogy mi lesz novemberben az amerikai elnökválasztás eredménye. A másik dolog, amitől rettegnek, hogy mi történik Franciaországban, ahol június 30-án és július 7-én előrehozott nemzetgyűlési választásokat tartanak – hangsúlyozta a geopolitikai elemző.

Dornfeld László hozzátette: mára csak a korbács maradt a nyugatnak, és az ideológiai kereszteshadjárat. A jutalmazás, az, hogy mindenkinek megérje, az elmaradt. De látjuk, hogy a szovjet blokk, ahol csak a korbács volt, hogyan végezte: nem élte túl, amikor meggyengült a központi ország, a Szovjetunió. Azt a módszert akarják átvenni nyugaton, ami már bizonyítottan bukáshoz vezetett? – tette fel a kérdést a vezető elemző.

Az Igazság órájának fenti adását itt nézhetik, hallgathatják meg

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában