Lengyel minta

2 órája

Ezt a receptet használná a baloldal a kormánybuktatásra – Fekete-Győr elszólta magát

Hazánkban is a jobboldali lengyel kormány megbuktatásának brüsszeli receptjét használná a baloldal. Erről a hivatalos személy elleni erőszak miatt jogerősen elítélt Fekete-Győr András, a Momentum korábbi elnöke beszélt a bírósági döntés kihirdetése után. Az Alapjogokért Központ elemzője a politikus megnyilatkozása kapcsán a Magyar Nemzetnek kifejtette: Lengyelországban tökéletesen látható, mi az, amit Magyarországnak is szánnak a progresszív politikai erők.

MW

Fekete-Győr András a vádlottak padján

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Teknős Miklós

– Azon fogok dolgozni, hogy hazahozzuk Varsóból azokat a jó példákat, amelyek az ottani kormányváltást jelentették, és ezeket felajánljuk az új rendszerváltás ügyének 2026-ra – fogalmazott a bíróság döntésének kihirdetése után a jogerősen elítélt Fekete-Győr András,

amivel a Momentum korábbi elnöke elismerte, hogy pártja évek óta Magyarország elleni aknamunkát végez.

A Magyar Nemzet cikke arra is emlékeztet, hogy a parlamentből is kiszorult politikus azt is közölte, hogy az általa elkövetett bűncselekmény miatt elveszített parlamenti mandátumát Cseh Katalin veszi át, aki ugyan csak a 276. helyen szerepelt a 2022-es közös ellenzéki listán, de EP-képviselőként mindent megtett, hogy belerúgjon saját hazájába. Így Cseh, aki nem a magyar választók akaratából lehet parlamenti képviselő, immáron itthon képviselheti a brüsszeli balliberális elit érdekeit.

A régi-új terv tehát most már hivatalosan is a kormány megbuktatása úgy, miként azt az unió intézményei tették egy éve Lengyelországban. Arról, hogy ez mit jelenthet hazánkra nézve, Szikra Levente, az Alapjogokért Központ vezető elemzője azt mondta:

Lengyelországban tökéletesen látható, mi az, amit Magyarországnak is szánnak a progresszív politikai erők.

– Ott Donald Tusk állítólag a „liberális demokráciát” építi vissza, valójában azonban jogsértések tucatjait követi el: ellenzéki politikusok jogellenes bebörtönzésétől a közmédia verőlegényekkel való erőszakos elfoglalásán át bírósági és ügyészségi vezetők önkényes eltávolításáig hosszú a lista – sorolta az elemző, hangsúlyozva, eközben Brüsszel mélyen hallgat, nem úgy, mint amikor jobboldali kormányok támadására talál ürügyet.

A baloldal terve itthon is a Tusk által megalkotott varsói modell megvalósítása, azaz egy erőszakos politikai leszámolás

– mutatott rá. Szikra Levente szerint a nemrég jogerősen elítélt

Fekete-Győr András kijelentése nyílt beismerése annak, hogy a varsói modell meghonosításán dolgoznak.

Szikra Levente további gondolatait a Magyar Nemzet teljes cikkében, ITT olvashatja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában