Orbán Viktor Pontidában

2 órája

Miniszterelnök: Olaszország az olaszoké, ahogy Magyarország a magyaroké

„Nem adjuk fel országainkat sem a brüsszeli bürokratáknak, sem a külföldi multinacionális cégeknek, sem a migránsoknak. Olaszország az olaszoké, ahogy Magyarország a magyaroké” – szögezte le Orbán Viktor Pontidában. A magyar kormányfőt Matteo Salvini baráti öleléssel köszöntötte vasárnap a Liga pártrendezvényén. „Brüsszelt el kell foglalni: vissza kell venni a bürokratáktól, és vissza kell adni az európai embereknek” – fogalmazott a magyar miniszterelnök, akinek a beszédét több alkalommal szakította meg az olasz jobboldali közönség tapsvihara – tudósított a Magyar Nemzet.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök és Matteo Salvini olasz kormányfőhelyettes Pontidban

Forrás: AFP

Fotó: Piero Cruciatti

Brüsszelből nem kivonulni kell, hanem bevonulni

Brüsszelt el kell foglalni: vissza kell venni a bürokratáktól, és vissza kell adni az európai embereknek

 – fogalmazott Orbán Viktor Pontidában.

Baráti öleléssel köszöntötte Matteo Salvini olasz kormányfőhelyettes Orbán Viktor miniszterelnököt vasárnap a Liga pártrendezvényén Pontidában. A magyar kormányfő beszédét több alkalommal szakította meg az olasz jobboldali közönség tapsvihara – tudósított a Magyar Nemzet.

ORBÁN Viktor
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, díszvendég beszédet mond az olasz jobboldali Liga párt nagygyűlésén a bergamói Pontidában 2024. október 6-án
Fotó: Fischer Zoltán / Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor Magyarország és magyarok üdvözletét vitte el az észak-olszországi Pontidába Salvininek. Mint mondta:

Salvinit hősként tarják számon Magyarországon, mivel megvédte a határokat. Sőt Európát is megvédte, és ezért kitüntetést érdemelne nem büntetőeljárást

Szégyennek nevezte azt, ami Salvini és pártja ellen folyik Olaszországban. A baloldal és egész Európa szégyenének.

A szabadság ott lüktet mindként nép vérében, mondta a magyar miniszterelnök utalva az 1848-as szabadságharc hőseinek emlékére, akik között olasz és magyar katonák is voltak.

Az olaszok és a magyarok két szabadságharcos nép és mi az ő örökösei vagyunk, sohasem adjuk meg magunkat, sohasem adjuk fel a szabadságunkat, és sohasem engedjük át az országunkat idegeneknek  

– jelentette ki Orbán Viktor, akinek lelkes beszédét taps szakította meg.  

Nem adjuk oda sem a brüsszeli bürokratáknak, sem a globális pénzhatalmaknak, se a migránsoknak. Olaszország az olaszoké, Magyország a magyaroké 

– emelte ki a miniszterelnök.  

Orbán Viktor megosztotta tapasztalatát az olaszokkal és beszélt a magyar példáról. Felhívta a figyelmet, hogy ma Európát elárasztja a baloldali politika tengere.

A baloldali hegemónia óceánján élnünk. De Magyarország egy sziget, egy különleges sziget, amely 14 éve harcol a nemzetközi baloldal ellen. Sikeresen harcol. A magyarok küldetése ma az, hogy legyőzze a baloldalt, ezt Magyarország bebizonyította öt alkalommal. Bebizonyította, hogy a patrióták sikeresen tudnak kormányozni, sikeresebben, mint a baloldal 

– fogalmazott.

A magyar miniszterelnök kiemelte, hogy 

Magyarország kormány nem engedi, hogy viccet csináljanak a házasságból és bohócokat csináljanak a családokat szerető emberekből. Mint mondta, családok nélkül nincs jövő. Idézte a magyar alkotmány szövegét, mely azt mondja, hogy a házasság egy férfi és egy nő köttetik, és azt is leszögezi, hogy az apa férfi, az anya pedig nő. Az alkotmány szavait is óriási üdvrivalgással fogadta a hallgatóság.

A magyar közbiztonság helyzetével kapcsolatban Orbán Viktor elmondta: Magyarországon a bűnözést letörték, a bűnözőket pedig bezárták, a legbiztonságosabb országgá tette. A legfontosabb példa azonban, amit adhat az olaszoknak, a migrációs politikában elért siker – mondta a magyar kormányfő. 

Magyarország nem engedte be az illegális migránsokat, megvédik a határokat, a határok engedély nélküli átlépése bűncselekménynek minősül. Az országba való belépés engedélyét a határon kívül kell megvárni.

Hatalmas taps fogadta a magyarok eredményeit, miszerint Magyarországon az illegális migránsok száma nulla.

Orbán Viktor kijelentette, hogy nem adja át országát, nem engedi, hogy megváltoztassák a kultúrájukat.

Magyarország a hazánk és otthon akarjuk érezni magunkat hazánkban 

– szögezte le.

ORBÁN Viktor; SALVINI, Matteo; WILDERS, Geert
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Andre Ventura, a portugál jobboldali Chega párt vezetője (b2) közös fotót készít, mellette Geert Wilders, a holland Szabadságpárt (PVV) vezetője (b), Orbán Viktor miniszterelnök, díszvendég (j) és Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, a jobboldali Liga elnöke (j2) a párt nagygyűlésén a bergamói Pontidában 2024. október 6-án
Fotó: Fischer Zoltán / Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A Európai Unió politikájával kapcsolatban elmondta, hogy az európai baloldal és a brüsszeli bürokraták együtt büntetik Magyarországot.

200 millió eurót kellett fizetnünk, és minden nap egymillió eurót fizetünk, mert nem engedjük be a migránsokat. Azért büntetik a brüsszeliek, mert védik Európát. Ez Brüsszel szégyene 

– jelentette ki Orbán Viktor. Azt elmondta, az aterve, hogy ha tovább büntetik a magyarokat, akkor a migránsokat a brüsszeli hivatalok elé szállítják. Így ha migránsokat akarnak, akkor meg fogják kapni.

Orbán Viktor végül bíztatta olasz barátait. Ha a magyarok megcsinálták, akkor a nagy, erős és gazdag Olaszország is meg tudja majd csinálni. Felszólította a jelenlevőket, hogy legyenek bátrak és kövessék az olyan nagyszerű vezetőket, mint Matteo Salvini. Hozzáfűzte azért látogatta meg őket személyesen, mert a patrióták közös Európájáról akar szólni hozzájuk.

Baj van – jelentette ki a magyar kormányfő. Mint fogalmazott:

Bajban van Európa, rosszabb hely, mint tíz évvel ezelőtt. Veszélyesebbé váltak az utcák, migránsok tartják félelemben a békés európai embereket. Nem tisztelik a törvényeket és a rendőröket. 

Aggódalmát fejezte ki a jövő miatt. Arra is kitért, hogy az Európai Uniót a béke megteremtésére hozták létre, de ma ukrán–orosz háború van és Brüsszel a béke helyett háborúzó féllé vált. Közben a bürokraták tönkreteszik az európai gazdaságot.

Kijelentette, az európai baloldal mindent elrontott, nem az európai emberek érdekeit szolgálják, hanem a másokét. Erre rámehet az Európa jövője is.

Sajnálattal említette, hogy az Európai Parlamentben az európai patriótákat megfosztják a jogaiktól. Üldözik a hazaszerető, patrióta és szuverenista embereket, sőt pénzt küldenek a hazafiak ellen harcoló baloldaliak ellen. Kiemelte:

Brüsszelből nem kivonulni kell, hanem bevonulni. Brüsszelt el kell foglalni, oda kell adni az európai embereknek.

Végül a magyar miniszterelnök összefogásra szólította fel az olaszokat. 

Korábban írtuk: 

Nem adjuk fel országainkat sem a brüsszeli bürokratáknak, sem a külföldi multinacionális cégeknek, sem a migránsoknak. Olaszország az olaszoké, ahogy Magyarország a magyaroké – jelentette ki Orbán Viktor Pontidában, az olasz jobboldali Liga párt gyűlésén, tudósít a Magyar Nemzet.

A magyar kormányfő beszédéből Matteo Salvini, a Liga vezetője, olasz miniszterelnök-helyettes osztott meg részleteket a közösségi oldalán. 

Salvini posztja alapján Orbán Viktor úgy fogalmazott:

Mi Magyarországon hősként ünnepeljük Salvinit, mert lezárta a határokat és megvédte az olaszok és az európaiak otthonait. Megtiszteltetést érdemel, nem büntetőeljárást! Szégyen, ami az ön pártja ellen folyik.

Palermo ügyészsége hat év börtönt kért Matteo Salvinire, mivel belügyminiszterként 2019-ben feltartóztatott egy spanyol civil hajót, amely Olaszország partjainál akart kikötni. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában