Hirdetés

2024.04.30. 08:00

Újabb technológiai fejlesztések a FA-FERI Kft.-nél

A FA-FERI Kft. 116,49 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert a „GINOP Plusz-1.2.3-21 - A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb régiókban” című pályázati kiíráson.

PR cikk

A cég három ügyvezetője, Balogh Imre (balról), Varga Zoltán és Horváth Ferenc

Fotó: Szakony Attila

A pályázat elsődleges célja a nagykanizsai telephelyének technológiai korszerűsítése volt. A projekt Magyarország Kormánya és az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg a Széchenyi Terv Plusz program keretében.

A FA-FERI Kft. a projekt fő céljaként a sérülékeny laminált forgácslap tárolási körülményeit, valamint az automatizált komissiózásának javítását valósította meg.

A „GINOP Plusz-1.2.3-21 - „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb régiókban” című pályázati kiírás keretében lehetősége nyílt a nagykanizsai telephelyük technológiai, működési és fenntarthatósági fejlesztésére.

Mint azt Horváth Ferenc, a FA-FERI Kft. ügyvezetője elmondta: megoldandó probléma volt a sérülékeny laminált forgácslapok tárolási körülményeinek javítása.

- Erre azért volt szükség, mert a laminált forgácslapok (bútorlapok) nagyon sérülékenyek - hangsúlyozta az ügyvezető, aki hozzátette: ezek az anyagok könnyen karcolódnak, amit elsősorban a lapok közé bekerülő por, illetve apró kavicsok okoznak. - Ezeknek a lapoknak a hibamentes összekészítése nagy kihívást jelentett a korábbi, rossz minőségű aljzattal ellátott raktárainkban, valamint a málló felső réteggel rendelkező belső közlekedési útjainkon, ahol a targoncák is felverik a betonport és a kisebb kavicsokat, melyek felsértik a lapokat. A projekt keretében sikerült megoldást találnunk az alábbi gépek beszerzésével: Barbaric automata síkraktár rendszer (komissiózó gép); Velox köldökcsap fúró, ragasztó gép; Weinig Profimat 50 gyalugép; Busellato Easy Jet CNC felsőmaró gép; HELI típusú elektromos targonca az anyagmozgatáshoz.

A 116,49 millió forint európai uniós támogatás segítségével a technológiai fejlesztést eredményező új gépek, berendezések vásárlása mellett megújuló energiaforrást hasznosító technológia igénybevétele mellett vállalatirányítási rendszer beszerzését, és arculati és grafikai tervezést is megvalósított a vállalkozás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!