Hirdetés

2024.07.02. 09:14

Raktárosként helyezkednél el? Mezőkövesden és környékén adottak a feltételek!

A logisztikán belül a raktáros pozíciók az egyik leggyakrabban hirdetett álláslehetőségnek számítanak. Mindez persze nem meglepő, hisz a hatékony raktári működés a vállalatok alapvető érdeke. Amennyiben tevékeny részt vállalnál ezen folyamatokban, ráadásul Mezőkövesden vagy környékén állnál munkába, akkor jó hír lehet a számodra, hogy minden feltétel adott a sikeres elhelyezkedésedhez!

PR cikk

Forrás: freepik.com

Milyen feladatokra számíthatsz raktárosként?

A raktáros címszó alatt futó álláshirdetések általában széleskörű raktárosi teendőket foglalnak magukban. Bizonyos megnevezések, például a komissiózó vagy anyagmozgató titulusok jellemzően szűkítik a feladatkört, azonban a raktáros munkakörök kapcsán általában általánosabb, mindenre kiterjedő teendőkre lehet számítani.

Ezt azt jelenti, hogy raktárosként anyagmozgatói, készletkezelési és adminisztratív jellegű feladataid egyaránt akadhatnak. Jó eséllyel részt kell venned a beérkező áruk lepakolásában és raktárban történő elhelyezésében, továbbá a kimenő áruk összekészítése is felelősségeid között szerepel majd.

Ebből adódóan az áruk megfelelő helyre történő szállítása, azaz az anyagmozgatás szintén egy megkerülhetetlen része lehet mindennapi teendőidnek. Ezt legtöbbször különböző anyagmozgató eszközökkel, például raklapemelő békával vagy targoncával kell elvégezned. Utóbbi esetében, vagyis, ha az anyagmozgatás targoncával történik, akkor a targoncás jogosítvány megléte jó eséllyel alapvető elvárásként jelenik majd meg a hirdetésben.

Mindezen kívül pedig az említett módon adminisztratív kötelességeid is akadhatnak, beleértve az áruk bevételezését, a kiszállításhoz kapcsolódó dokumentációk elkészítését, valamint a raktári adatbázis rendszeres frissítését is. Összességében tehát sokrétű feladatokra számíthatsz, amelyek ellátásán keresztül jelentősen hozzájárulhatsz az adott raktár hatékony és gördülékeny működéséhez.

Milyen lehetőségek közül válogathatsz Mezőkövesden és környékén?

Mezőkövesd, valamint a környékbeli városok és települések álláskínálatában meglehetősen gyakran találkozhatsz raktáros munkalehetőségekkel. Erről tanúskodik a régió álláspiacára specializálódott MezokovesdAllas.hu is, ahol már több ilyen jellegű pozíció is fellelhető volt, és a jövőben is számítani lehet továbbiakra: https://mezokovesdallas.hu/allasok/raktarozas-logisztika.

Az elvárások többféleképpen is alakulhatnak egy ilyen munkalehetőség kapcsán: előfordulhat, hogy csupán fizikai munkavégzésről van szó, vagyis a jó fizikum, a felelősségteljes hozzáállás, a precíz és pontos munkavégzés képessége elég lehet az esélyes pályázáshoz.

Máskor viszont szélesebb körű elvárásokkal is lehet találkozni, amelyek között a középfokú végzettség, a vezetőüléses és/vagy vezetőállásos targoncás jogosítvány, valamint a számítógépes ismeretek is szerepelhetnek. Sőt, az sem ritka, hogy néhány éves raktári tapasztalatot is kérnek munkáltatók, és hogy a B kategóriás vezetői engedély meglétére is fontos szempontként tekintenek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában