Hirdetés

2024.08.26. 14:23

A kereskedelemben vállalnál munkát Siófokon? Íme néhány pozíció, ami szóba jöhet!

A kereskedelem változatos álláslehetőségei számos álláskeresőnek biztosíthatnak elhelyezkedési esélyeket országszerte. Ilyesfajta pozíciók szezontól függetlenül a Balatonon, többek között Siófok városában is rendszeresen az álláskínálat részét képezik. Következzen néhány példa a leggyakrabban előfordulókra!

PR cikk

Forrás: freepik.com

Bolti eladó

Bolti eladó megnevezés alatt rendszeresen bukkannak fel munkalehetőségek Siófok álláskínálatában. Ilyesfajta hirdetéssel a siofokallas.hu felületén is találkozhattak már az álláskeresők, amely portál kifejezetten a Siófokon és a környező városokban elérhető munkákra specializálódott, beleértve a kereskedelmi pozíciókat is.

A bolti eladói munkakörökre jellemző, hogy azokat általában kisebb boltok és üzletek hirdetik. Ezen lehetőségek ugyanis rendszerint többféle feladatkört is magukban foglalnak, gondolva itt a pénztárosi, árufeltöltői vagy akár csemegepultos feladatokra egyaránt. Ennek értelmében egy bolti eladónak a mindennapi tevékenységei közé tartozhat a vevők kiszolgálása, a pénztárkezelés, a polcképek rendben tartása, a raktárkészlet kezelése, továbbá a takarítás is.

A felelősségek tehát széleskörűek, ennek ellenére a pozíció könnyen elérhető az álláskeresők számára. Az elvárások ugyanis főként a személyes tulajdonságokra, azon belül is a vevőközpontú hozzáállásra, kiváló kommunikációs képességekre és a terhelhetőségre, jó állóképességre vonatoznak, mintsem az iskolai végzettségekre vagy tapasztalatokra.

Értékesítő

Az eladói, értékesítői munkák Siófokon ugyancsak tipikus lehetőségnek számítanak a kereskedelmi kategórián belül Siófokon. Az ilyen típusú munkakörök feladatai számos eltérést mutathatnak – például iparágtól vagy a munkakör szintjétől függően –, annyi ugyanakkor bizonyos, hogy a kapcsolattartás, a tanácsadás, illetve maga az értékesítés valamennyi esetben megkerülhetetlen felelősségeknek számítanak.

Ennek értelmében az értékesítők kommunikálnak az ügyfelekkel, termék- és/vagy szolgáltatásbemutatót tartanak a számukra, tárgyalásokat bonyolítanak le, ajánlatokat dolgoznak ki és szerződéseket kötnek. Teendőik ellátásához általában kiemelkedő kommunikációs- és tárgyalási képességekre, célorientáltságra és nem utolsósorban nagyfokú önállóságra van szükség.

Területi képviselő

Ha pedig már értékesítés, akkor a területi képviselői állások sem maradhatnak ki a sorból, amelynek feladatait jelentős részben szintén értékesítői tevékenységek teszik ki. Munkakörük célja ugyanis, hogy az adott cég képviseletében új ügyfeleket találjanak, új megállapodásokat kössenek, és hogy tartsák a kapcsolatot a már meglévő partnerekkel.

Feladataik ellátása céljából rengeteget utaznak, számos tárgyaláson és partnerlátogatáson vesznek részt. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a pozíció kimondottan ideális választás lehet azoknak, akik mozgalmas mindennapokkal járó munkát keresnek, és rendelkeznek legalább középfokú végzettséggel, kereskedelmi szemlélettel, értékesítői tapasztalatokkal és persze B kategóriás jogosítvánnyal. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában