Sport

2010.06.02. 02:29

Éjszakai ezüstérem

Újabb bajnokságot rendeztek a tájfutóknák és újra zalai éremről számolhatunk be: Makrai Éva az éjszakai ob-n szerzett ezüstérmet, miközben a ZTC már készül a Zalaegerszegen és Csödén rendezendő háromnapos Thermenland Open nemzetközi viadalra is.

Kerkai Attila

 

Zala megyéből mindhárom klub képviseltette magát, a legjobban pedig a Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club versenyzője, Makrai Éva szerepelt, aki egy 3 perces hibát leszámítva nagyszerű tempóban futott végig. A zalai tájfutó pechjére, régi riválisa, Szerencsi Ildikó gyakorlatilag az edzőterepén versenyezhetett, hiszen Pusztamérgesen lakik, aki ki is használta ezt és nagyszerű futással elhódította Makrai Éva korábbi címét. Ők ketten egyébként kiemelkedtek a mezőnyből, hiszen a harmadik helyezettre is 6 percet vertek. Szintén a női elit mezőnyben rajthoz álló Szabó Ágnes (ZTC) a 15. helyen végzett.


A női ifjúságiak mezőnyében Fábián Eszter (ZTC) a 12., Gömbös Szilvia (ZTC) a 13. helyet szerezte meg. A férfi 40-es kategóriában a legnagyobb mezőny mellett, és az elit után talán a legerősebb futamában rajthoz álló Fehér Ferenc (ZTC) is jól futott a szenior kategóriában és szerzett ezüstérmet. Az F50-es korosztályban Varga József ötödikként ért a célba.

A zalai tájfutók pedig már előre is tekintenek, hiszen június végén Zalaegerszegen és Csödén rendezik meg a Thermenland Open nemzetközi viadalt, amelynek második napja egyben világranglista-futam is lesz. A részletekről a rendező klub részéről Fehér Ferenc versenyigazgatót kérdeztük.

- Bár szerettük volna Zalaegerszeg belvárosába vinni az egyik futamot, sajnos erről a szándékunkról le kellett mondanunk - mondta Fehér Ferenc. - Viszont így is maradunk Egerszegen, ugyanis az első napi rövid távú éjszakai futamot a Landorhegyen rendezzük meg. Egyre népszerűbb ugyanis a tájfutók között a városi tájékozódás, a második és a harmadik nap küzdelmei viszont már terepen zajlanak, sőt, egyben világranglista-futam is lesz a csödei. A szervezéssel jól állunk, s több mint félezer indulóval számolunk.


Zalában jól szokott sikerülni
A Thermenland Open három ország (Ausztria, Szlovénia és Magyarország) viadala, azonban a világranglista-futamnak köszönhetően Európa számos országából érkeznek rá tájfutók. Utoljára 2007-ben, akkor Lenti és térsége révén volt hazánk a vendéglátó, amely remek szervezéssel emlékezetes viadalnak bizonyult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!