Zalaegerszeg

2013.06.07. 14:36

Ez már javában az eperszezon

Zalaegerszeg - A sok eső nem tett jót az epertermésnek, a zalaegerszegi piacon pénteken mégis szép áruval és bőséges kínálattal vonultak fel a termelők a másodszor megrendezett epernapra.

Szabó Judit

Az epernapot Balaicz Zoltán alpolgármester nyitotta meg, aki elmondta: tavaly készült el az új piactér, s az volt a cél, hogy megtöltsék közösségi programokkal. Volt már paradicsomnap és  disznóvágás is, pénteken pedig epernap már másodszor.

A tavalyi tapasztalatokból okulva (akkor  reggel kilencre elfogyott az eper) jóval nagyobb kínálattal jelentek meg a termelők, tudtuk meg Horváth Istvántól, a Vásárcsarnok igazgatójától. Négy termelő hozott nagyobb mennyiségű, összesen két tonna gyümölcsöt, de meg lehetett kóstolni az Esztrol süteménybolt tizenegyféle epres süteményét is.

Epres sütireceptet a piacon járó háziasszonyoktól is hallhattunk.  Csótár Dezsőné  például babapiskótás desszertet szokott készíteni: egy réteg piskótára jön egy adag eper, rá cukros tejföl, s ez ismétlődik. Be kell hűteni, míg jól összeérik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!