Zalaegerszeg

2014.08.04. 16:40

Átalakult a Déryné utcai vaskos fekvőrendőr

Zalaegerszeg - Átépítették nemrég a Déryné utcai fekvőrendőrt, s gyalogátkelőhelyet jelöltek ki az új forgalomcsillapító küszöbön.

Szabó Judit

A forgalomlassító küszöb alacsonyabb és szélesebb lett, s zebrát alakítottak ki rajta a gyalogosok biztonsága érdekében. Fotó: Katona Tibor

A fekvőrendőrt körülbelül három éve építtette az út kezelője, az önkormányzat. Gyorsan hajtottak a kocsik a Déryné utcában, volt, hogy a kanyar után nekimentek a garázssornak, ezért volt szükség a beruházásra. A forgalomlassító elem azonban túl jól sikerült: az az autós, aki harminc kilométer per órás sebességre lassított le (mivel harmincas tábla volt kint), csak hatalmas döccenéssel tudott átkelni a kelleténél nagyobb akadályt jelentő bukkanón. Biztonságosan csak jóval lassabban lehetett átmenni rajta.

Nemrég azt láttuk, hogy a fekvőrendőrt átépítik, s az önkormányzattól megtudtuk: júliusban új gyalogátkelőhelyet létesítettek a Déryné utcában bruttó 4,5 millió forintból. Az előzményről közölték: korábban a gyalogosok rendszerint az úton átsétálva jutottak el a közelben lévő áruházba vagy a belvárosba, s ez rendkívül balesetveszélyes volt.

A régi forgalomcsillapító küszöböt elbontották, s új, az érvényben lévő műszaki előírásoknak megfelelőt építettek, állt a polgármesteri hivatal írásos tájékoztatójában. A küszöbön pedig gyalogátkelőhelyet jelöltek ki a Széchenyi-iskola bejáratának közelében. Új közvilágítási oszlopokat is elhelyeztek, hogy a zebrát jól lehessen látni. Azt szeretnék, ha a gyalogosok nem járnának keresztbe az úton, hanem a zebrát használnák, ezért az út ívének északi oldalán acélcső védőkorlátot helyeztek el, a déli oldalra pedig növényeket ültettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!