Zalaegerszeg

2015.05.30. 14:38

Finomságok napja az egerszegi piacon

Zalaegerszeg – Epres perceket rendeztek szombaton délelőtt az egerszegi piacon. Eredetileg epernap néven hirdették meg immár negyedik alkalommal a rendezvényt, ami mindig élénk érdeklődést váltott ki.

Arany Gábor

Így történt ez most is: egy egerszegi süteménybolt által kínált több tálcányi, száz tucat, változatos ízeket felvonultató epres falatka azonban alig húsz perc alatt elfogyott. Joghurtos, túrós, krémes, habos, turmixos változatban, lekvárként piskótában vagy épp főzött krémként képviselő fánkba töltve kóstolhatták az érdeklődők az eprességeket, árulta el a bolt üzletvezetője, Sipos Roland.

A nap főszereplőjét, az epret miháldi, bocföldei termelők kínálták, sok mázsányit hoztak. Mint hallottuk tőlük, az idei időjárás nem kedvezett a gyümölcsnek: hűvös volt a tél, a legutóbbi napokban, az érés időszakában pedig a hideg és a sok csapadék rontott a helyzetükön. Szerencsére a pultokra került finomságokon ez nem látszott meg.

A kulináris élvezetek kedvelői számára szombaton délután a falumúzeumban is kínáltak csemegéket. A népek kultúrája, nemzetek asztal programon lengyel, ukrán, orosz, mongol és magyar ételekből csemegézhettek az érdeklődőknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!