Rendőrök és polgárőrök közösen

2024.05.01. 08:30

Közbiztonsági akciót tartottak Lentihegyen

Az elmúlt hétvégén a rendőrökkel közös közbiztonsági ellenőrző akciót tartottak a Lenti és Térsége Polgárőr Egyesület tagjai Lentihegyen.

Korosa Titanilla

Rendőrök és polgárőrök tartottak ellenőrzést Lentihegyen, ennek egyik állomása a helyi kávézó, balról Nagy Tamás, Nagy Tamásné, Szabó Gábor, Molnár Zoltán, Lőrincz Tibor, Molnár Gábor, Deák Attila, Kis Attila

Fotó: Korosa Titanilla

Szabó Gábor, a polgárőr szervezet elnöke elmondta, hogy a pincefeltörések, terménylopások és egyéb, a lentihegyi lakók, ingatlantulajdonosok sérelmére elkövetett cselekmények megelőzése a céljuk az ilyen bejárásokkal. Ezen alkalmakkor is, illetve az önálló szolgálatokban végigjárják a hegyhátat, tájékozódnak a helyiektől.

Hozzátette, hogy Lentihegy összességében a béke szigete, ritkán fordul elő bűncselekmény, pincefeltörés az utóbbi 10 évben nem történt, idegen személyek feltűnnek időnként, velük igyekeznek felvenni a kapcsolatot.

A  Lenti és Térsége Polgárőr Egyesület vezetője arról is beszámolt, hogy a Lentihegyen végzett munkájukhoz segítséget kapnak Nagy Tamásné Beától, a Lentihegyi Beugró nevű kávézó tulajdonosától, akivel heti rendszerességgel egyeztetnek, hogy minden rendben van-e a városrészben, tájékozódnak a történésekről, illetve általa a lentihegyi lakókkal is kapcsolatot tartanak.

Nagy Tamásné mindezt azzal egészítette ki, hogy köszönhetően a rendőrök és a polgárőrök gyakori nappali és éjszakai jelenlétének a lakók és az ott nyaralók is biztonságban érezhetik magukat Lentihegyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában