Sporteszközök a Százszorszép Otthonnak

2024.05.02. 20:00

A zalai kormánytisztviselők adományaiból három intézményt segítettek

A zalai kormányhivatal dolgozói által felajánlott adományokból sporteszközökkel gazdagodott a Harmónia Szolgáltató Központ esztergályhorváti Százszorszép Otthona. A bentlakók örömmel fogadták a két rollert, a pingpongasztalt s a játékhoz szükséges ütőket, labdákat.

Péter B. Árpád

Az otthonban mostantól hatalmas pingpongcsaták lehetnek. Az ajándékok átadásán Zimborás Béla, dr. Sifter Rózsa, Keszei Erika és dr. Varga Andrea

Fotó: Péter B. Árpád

Az átadón Keszei Erika, a vármegyei Gondoskodás Integrált Szociális Intézmény vezetője elmondta: e telephelyen pszichiátriai betegekről és fogyatékkal élőkről gondoskodnak, akik naponta járnak a búcsúszentlászlói Harmónia-központba fejlesztő foglalkozásokra, például kerámiáznak, varrodában s kertészetben tevékenykednek, a jövőben pedig kosárfonással és gombatermesztéssel bővül e kör. A lakóotthonban kiveszik a részüket a napi teendőkből, a hétvégén például főznek is maguknak.

A sporteszközök a bentlakók kikapcsolódását szolgálják a jövőben, b-j: dr. Sifter Rózsa, dr. Varga Andrea, Keszei Erika és Zimborás Béla
Fotó: Péter B. Árpád

Dr. Sifter Rózsa, Zala főispánja emlékeztetett, a vármegyei kormánytisztviselők az adventi időszakban szervezett gyűjtésen támogatták e kezdeményezést, amelynek eredményeként hasznos tárgyak kerültek az állami fenntartású szociális intézményekbe – az esztergályhorváti otthon mellett Muraszemenyére és Zalaegerszegre. E két utóbbi helyszínen már korábban átadták ajándékaikat.

Dr. Sifter Rózsa leszögezte, nagyra becsülik az itt dolgozók áldozatos munkáját, amit a gondozottak érdekében végeznek, adományaikkal pedig szeretnék szebbé, könnyebbé tenni a bentlakók mindennapjait.

Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság zalai kirendeltségének vezetője arról is beszélt, a három intézménybe más és más ajándékok érkeztek, az ottani igények, szükségletek alapján. Esztergályhorvátiban a sport és a szabadidő hasznos eltöltése állt a középpontban.

„A nappali foglalkozás után az itt lakók hazaérkeznek, s ugyanúgy töltik az idejüket, mint mi mindannyian; ennek része a mozgás, a kikapcsolódás is”, fogalmazott az igazgató, hozzátéve: a tavaly a teraszra felszerelt árnyékoló alatt hatalmas pingpongcsaták lesznek majd, örömet okozva az itt élőknek.

A kormányhivatallal való együttműködésükről pedig elárulta, szoros munkakapcsolatban állnak, s „ennek az adományok átadása egyfajta megkoronázása”.

Az ajándékokat dr. Sifter Rózsa és dr. Varga Andrea, a kormányhivatal főigazgatója adta át Zimborás Bélának s Keszei Erikának, illetve általuk az esztergályhorváti otthon lakóinak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában