Másfél évtizedes hagyomány

2024.05.02. 18:00

Májusfát állítottak a Gálafej-hegyi Széna téren

Fincza Zsuzsa

Idén egy sudár Nordmann-fenyő kapta a főszerepet

Fotó: Fincza Zsuzsa

Immár másfél évtizedes hagyomány Gálafej-hegyen, hogy a szépen fejlődő városrész központjának számító Széna téren májusfát állítanak. 

A májusfaállító vidám csapat
Fotó: Fincza Zsuzsa

A területen 1977-től élő Molnár István ötlete nyomán Olasz Balázs, a Gálafej-Vakaroshegy Fejlődéséért Egyesület elnöke és Balatoni László, a helyi polgárőrcsapat vezetője szervezésében az idén egy sudár Nordmann-fenyő kapta a főszerepet, amit a településrész főterén április utolsó délutánjától május 25-ig alakít, amikor is a hagyományoknak szintén eleget téve este élő zenés, közös vacsorás, mulatós rendezvény keretében kitáncolják. 

Színes szalagokkal ékesítették a közös májusfájuk koronáját
Fotó: Fincza Zsuzsa

Amúgy már a májusfaállítás is remek alkalmat teremtett egy vidám találkozóra, hiszen Olasz Balázs és Molnár István szokásához híven vaddisznóhúsból főzött gourmand gulyáslevessel, a gazdák finom borokkal és különleges pálinkákkal várták a faállítás munkájában megfáradt férfinépet, az asszonyokat és a gyerkőcöket, akik színes szalagokkal ékesítették a közös májusfájuk koronáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában