Belföld

2010.04.17. 11:47

Vesztegető közterület-felügyelőt értek tetten

Tetten értek és elfogtak a budapesti rendőrök egy vesztegető közterület-felügyelőt.

zaol.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdaságvédelmi főosztálya - még csütörtökön - fogott el egy vesztető közterület-felügyelőt - erről szombaton számolt be a police.hu.

Az eddigi információk szerint P. A. L. közterület-felügyelő április 6-án egy XIII. kerületi telken folyó építkezésen kereste fel az építtetőt, akinek felajánlotta, hogy hetente 20.000 forint ellenében "eltekint" az esetleges közterület-használati szabálytalanságoktól. Kijelentésének nyomatékosítására kilátásba helyezte, hogy naponta akár több esetben is büntetést róhatnak ki, fizetés esetén azonban a közterület-felügyelői ellenőrzést ő maga leállítja. 

A gyanúsított közigazgatási kapcsolatrendszerére hivatkozva az építtetőnek felajánlotta azt is, hogy tereprendezés címén fiktív számlát állít ki a folyamatos fizetés legalizálására.

A pénz átadása 2010. április 15-én volt, de a vesztegetőt már várták rendőrök is. A tetten ért közterület-felügyelőt a rendőrök előállították, kihallgatták, majd a BRFK gazdaságvédelmi főosztályának munkatársai őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.  A rendőrség a férfi ellen vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!