Belföld

2015.08.07. 10:26

Határzár - Átvágták éjszaka az épülő kerítést

Migránsok átvágták éjszaka Ásotthalom térségében a magyar-szerb határon épülő kerítést - számolt be róla az M1 aktuális csatorna déli híradója.

Az információk szerint tizennyolcan próbálták meg így átlépni a határt, a rendőrség mindannyiukat elfogta.

Rogán: bűncselekménnyé válhat a határzár megrongálása

A Fidesz-frakció törvényjavaslatot nyújt be, hogy az Országgyűlés nyilvánítsa bűncselekménnyé a határzár megrongálását - közölte a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője pénteken az MTI-vel. Rogán Antal közleménye szerint az előterjesztést szeptemberben sürgősségi tárgyalást kérve terjesztik be. A javaslat elfogadása esetén ahatárzár megrongálása akár börtönbüntetést is vonhat maga után - közölte. A frakcióvezető kijelentette: a Fidesz-frakció szerint azokat az embereket, akik megrongálják az ideiglenes műszaki határzárat példásan meg kell büntetni, mert az a magyar állam tulajdona. Úgy fogalmazott: "nem elég, hogy az illegális bevándorlók törvénytelenül lépik át az ország határát, de ráadásul még a magyar állam tulajdonában is kárt tesznek".

Az éjszaka megrongált és már helyreállított határzár Ásotthalom térségében 2015. augusztus 7-én. Migránsok vágták át a magyar-szerb határon épülő kerítést, tizennyolcan próbálták meg így átlépni az államhatárt, a rendőrség mindannyiukat elfogta. A Fidesz-frakció törvényjavaslatot nyújt be, hogy az Országgyűlés nyilvánítsa bűncselekménnyé a határzár megrongálását - közölte a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője az MTI-vel. MTI Fotók: Ujvári Sándor

A rendőrség vizsgálja a drótakadály ásotthalmi megrongálását

A rendőrség vizsgálja az ideiglenes biztonsági határzár drótakadályának ásotthalmi megrongálását – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-vel. Szenti Szabolcs tudatta, péntek kora hajnalban a Készenléti Rendőrség járőrei észlelték, hogy ismeretlen tettesek Ásotthalom külterületén egy ponton megrongálták a gyorstelepítésű drótakadályt. Az okozott kár összege mintegy 2000 forint.

A rendőrök a közelben 18 afgán határsértőt fogtak el. A rendőrség rongálás szabálysértés miatt folytat előkészítő eljárást, és tisztázni fogja, hogy a helyszín közelében elfogott határsértők okozhatták-e a felső rögzítő drót elszakadását – közölte az őrnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!