Belföld

2015.11.23. 14:25

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

Szárazföldünk északi és keleti részén ciklonok és a hozzájuk tartozó frontok alakítják az időjárást. Arrafelé többnyire erősen felhős az ég, és több helyen fordul elő eső, északkeleten havazás. Ugyanakkor az Atlanti-óceán felett anticiklon húzódik, ennek peremén Közép-Európában is gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan zápor, hózápor alakul ki. Naposabb idő inkább csak nyugaton, délnyugaton van, de az északról érkező hideg levegő hatására ott is lehűlt az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi, északkeleti tájain általában 0 és -7, középső vidékein 1 és 7 fok között változik. A legmelegebb délkeleten van, a Balkánon a kora délutáni órákra 20, 25 fok közé melegszik fel a levegő. Kedd estig a Kárpát-medence fölé eleinte szárazabb, majd ismét nedvesebb, továbbra is hideg léghullámok érkeznek.

Várható időjárás az ország területén kedd estig

Hétfőn északkeleten is csökken a felhőzet, mindenütt megszűnik a csapadék, ugyanakkor délután nyugat felől fokozatosan megnövekszik, majd éjszaka délen meg is vastagszik a felhőzet, és a déli határnál kisebb havazás is előfordulhat. Kedden északon változóan, délen erősen felhős lesz az ég, délen, délkeleten gyenge csapadék is lehet; hó, havas eső, délkeleten eső valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban északon néhol ködfolt kialakulhat.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 2 és 6 fok között alakul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!