A jobbról érkező forgalmat figyelte, későn vette észre a gyalogost

2024.04.26. 07:59

Halálos baleset a gyalogátkelőhelyen

Figyelmetlen, túl gyorsan hajtó fiatal sofőr okozott halálos balesetet, az ügyészség nemrég emelt vádat ellene.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Stock Studio 4477

A tragikus baleset 2022. december 22-én 18 óra tájt következett be Zalaegerszegen. Egy 34 éves szentgotthárdi férfi tehergépkocsival közlekedett a városközpont irányából Bagod felé, és a borús, esős időben, a rossz látási viszonyok miatt az ablaktörlőt folyamatosan működtette. Ilyen körülmények között eltúlzott, 44-48 km/órás sebességgel közelítette meg a Gébárti út kereszteződésénél, a Körmendi út 15. szám előtt lévő kijelölt gyalogátkelőhelyet, ahol épp egy 81 éves férfit haladt, akit figyelmetlensége miatt későn észlelt, és fékezése ellenére elütött. A gyalogos a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követő néhány hét múlva elhunyt.

A baleset helyszíne
Fotó: police.hu


A történtek miatt büntetőeljárás indult, ebben nemrég készült el a vádirat. Ennek megfogalmazás szerint a baleset oka az volt, hogy a sofőr a KRESZ előírásait megszegve eltúlzott sebességgel közelítette meg a gyalogos-átkelőhelyet. Emellett nem volt kellően körültekintő, mert a jobbról érkező forgalmat figyelte, ily módon későn észlelte az előtte balról jobbra áthaladó gyalogost, ezért és a helytelenül megválasztott sebesség miatt nem tudott időben megállni.
A férfival szemben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat, közölte az eljárásról tájékoztatva dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség sajtószóvivője.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában