Letartóztatásban vannak

2024.04.24. 08:31

Vádat emeltek az eszteregnyei gyilkosok ellen

Néhány tízezer forinthoz jutott az a 36 éves férfi és 18 éves élettársa, aki halálra késelt egy 65 éves férfit.

Arany Gábor

Ezzel a csővel ütötte le áldozatát K. Szabolcs

Fotó: Ügyészség

A rendőrök a bűncselekmény felfedezése után 18 órával elfogták őket, ügyükben nemrég készült el a vádirat. 
Az áldozat, egy szerb-magyar kettős állampolgárságú 65 éves férfi holttestére 2023. január 11-én szerdán este kilenc óra tájt Eszteregnyén, Petőfi utcai házában találtak rá. Az akkor kiadott rendőrségi beszámoló szerint eltűnt Ford Focus típusú személyautója, mobiltelefonja, laptopja és a pénze is. A rendőrök a bűncselekmény felfedezése után 18 órával elfogták a tetteseket, akik, mint kiderült, a volt élettárs családjához kötődtek. A digitális adatok szerint egyikük, a 36 éves, korábban többször büntetett K. Szabolcs a Ford Focusszal január 9-én hétfő Nagykanizsáról Pécsre ment, majd innen a férfi a barátnőjével, a 18 éves letenyei Sz. Biankával szerdán visszatért Nagykanizsára. Itt kerültek rendőrkézre.
A Zala Vármegyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat ellenük. A vádirat szerint a 36 éves, többszörösen büntetett előéletű férfi és 18 éves barátnője 2023. január 9-én délelőtt Nagykanizsán sétálgatva beszélgetés közben határozta el, hogy pénzt szerez, mert együtt albérletbe akartak költözni. A férfi felvetette, miszerint az anyósa eszteregnyei barátjának biztosan sok pénze van a bankszámláján, azt kellene megszerezniük. A pár megegyezett, hogy este  busszal kimennek hozzá, kicsalják az udvarra, leütik, majd erőszakkal megszerzik a bankkártyája adatait.  Aznap 19 óra körül meg is jelentek Eszteregnyén a Petőfi utcai lakóháznál, a garéi férfi férfi lekapcsolta a villanyórát, hogy ezzel kicsalja a házigazdát. Közben a barátnője a farakás takarásából figyelte a környéket, biztosította társát. Az udvarra kilépő idős férfira támadója egy 80 centiméter hosszúságú fémcsővel sújtott le. A földre zuhanó áldozatát tovább bántalmazta, többször ököllel fejbe ütötte. Ez után magatehetetlen embert együtt bevonszolták a házba, ahol a garéi férfi konyhakéssel többször a nyakán és  mellkasán megszúrta, miközben társa értékek után kutatott a lakásban. A megkéselt férfi rövid időn belül életét vesztette, elvérzett.
A gyilkosok ez után egy laptopot vettek magukhoz, és a garázsból elvitték a 20 éves Ford Focus típusú személygépkocsit, amivel reggel Baranyába utaztak egy ismerősükhöz, hogy segítségével értékesítsék az autót, 50 ezer forintért leadták egy bontóban
A Zala Vármegyei Főügyészség – a tájékoztatásuk szerint – többszörösen minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő férfivel és nővel szemben. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában