Hirdetés

2024.04.26. 08:36

Kihívást jelentő munkát keresel? Válogass Esztergom logisztikai álláslehetőségei közül!

A logisztika egy igazán sokrétű iparág, ahol többek között a beszerzési folyamatok, az áruszállítás és a raktározás után érdeklődők is könnyedén megtalálhatják a számításaikat. A területhez kötődően megannyi álláslehetőséggel lehet találkozni országszerte, így természetesen Esztergom városában is. Íme néhány ezekből!

PR cikk

Válogass Esztergom logisztikai álláslehetőségei közül

Forrás: freepik.com

Targoncavezető

A targoncavezetők megkerülhetetlen szereplői a raktárak mindennapi folyamatainak. Nem csoda, hogy Esztergom esetében is rendkívül gyakoriak az ilyen típusú álláslehetőségek, egyebek mellett például az esztergomallas.hu felületén is. Munkájuk főként anyagmozgatói tevékenységekből tevődik össze, amellyel a kiszállítandó áruk összekészítését, a beérkezők áruk raktári elhelyezését, illetve a raktáron belüli árumozgást teszik gördülékenyebbé.

Feladatkörükhöz szigorú biztonsági előírások tartoznak, hisz rendszerint törékeny, nehéz vagy veszélyes árukat mozgatnak, arról nem is beszélve, hogy teszik mindezt az akár több tonnát is nyomó targonca segítésével. Fontos továbbá, hogy ügyeljenek a munkaterületük rendben tartására, valamint, hogy kövessék a műszakvezetőjük, felettesük utasításait az anyagmozgatásra vonatkozóan.

Éppen ezért ezen pozíciókra általában szabálykövető, pontos és precíz munkavállalókat alkalmaznak. A targoncás jogosítvány megléte természetesen alapvető követelmény, ugyanakkor az iskolai végzettség tekintetében jellemzően nincs meghatározott elvárás. Ennek értelmében tehát azok a targoncások is jó esélyekkel próbálkozhatnak, akik csupán általános iskolai képesítéssel rendelkeznek. A targoncavezetés terén viszont határozott elvárás a magabiztosság, a biztonsági szabályok és a vezetési technikák betartása, továbbá a targonca karbantartására vonatkozó ismeretek elsajátítása. Konkrét targoncás hirdetést Esztergomban itt talál: https://esztergomallas.hu/allasok/raktarozas-logisztika.

Fuvarszervező

A fuvarszervezők azon szakemberek, akik az áruszállítások megvalósulásáért felelnek. Természetesen magát a szállítást nem ők végzik, hanem azok előkészítésében, illetve a folyamat menedzselésében játszanak kulcsszerepet. Munkájuk során megtervezik a szállítások útvonalait, szem előtt tartva a költséghatékonysági és a forgalmi szempontokat egyaránt.

Együttműködnek a szállítások valamennyi szerepelőivel, azaz a megbízókkal, az ügyfelekkel, magukkal a sofőrökkel és a hatóságokkal is kommunikálnak az áruszállítások előtt, közben és után. Kiállítják a procedúrához szükséges dokumentumokat, beleértve a szállítóleveleket, fuvarokmányokat és olykor a számlákat. Nem mellesleg pedig igyekeznek megelőzni, vagy adott esetben megoldani a fuvarok alkalmával felmerülő váratlan nehézségeket.

Ezekből pedig bőven akadhat, legyen az akár forgalmi, adminisztratív vagy műszaki jellegű nehézség. Éppen ezért a fuvarszervezőnek kiváló problémamegoldó képességekkel kell rendelkezniük. Ezenkívül kifejezetten fontos, hogy jól kommunikáljanak és idegen nyelveken (legtöbbször angolul) is könnyedén megértessék magukat. A munkájuk adminisztratív jellegéből kifolyólag pedig a számítógépes ismeretek sem elhanyagolhatóak.

Árukiadó, komissiózó

Végezetül pedig azon pozíciókról is érdemes szót ejteni, amelyek semmilyen iskolai végzettséget, képesítést vagy tapasztalatot nem igényelnek, csupán betanított, fizikai munkavégzést foglalnak magukban. Ilyen az árukiadó vagy komissiózó munkakör is, ahol jellemzően a beérkező áruk teherautóról történő lepakolását, vagy a kimenő áruk összekészítését kell elvégezni.

Sokszor maga a csomagolás is az árukiadók feladata, illetve beérkező termékek esetén azok sértetlenségét is ellenőrizniük kell. Mindennapjaik rendszerint pakolással, fizikai munkavégzéssel telnek, így a jó fizikum elengedhetetlen a helytálláshoz. Ezenkívül pedig elvárt még az árukiadóktól, hogy felelősségteljes és szorgalmas hozzáállással rendelkezzenek, valamint, hogy képesek legyenek alkalmazkodni a pörgős munkavégzéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában