Hirdetés

2024.04.26. 08:41

Érvényesülj a szakmádban Cegléden vagy környékén: akár ezekből a pozíciókból is válogathatsz!

A szakmunkás pozíciók meglehetősen nagy számban vannak jelen az állásportálok kínálataiban, így számos szakma képviselőinek bőven adódhat lehetősége az elhelyezkedésre. Mindez a ceglédi és környékbeli álláskínálatra vonatkozóan is megfigyelhető, ahol többek között az alábbi szakmákban jártas munkavállókra mutatkozik kiemelt igény!

PR cikk

Autóvillamossági szerelő állás Cegléd

Forrás: freepik.com

Autóvillamossági szerelő

A gépjárműjavítás terén képzett és tapasztalt szakemberek számára manapság aligha okozhat gondot az elhelyezkedés. Cegléden és környékén szintén adódhatnak lehetőségek az elhelyezkedésre, amint azt a város álláspiacával foglalkozó CegledAllas.hu is alátámasztja, amelynek kínálatában már több alkalommal is elérhető volt ezen álláslehetőség: https://cegledallas.hu/allasok/szakmunka.

A pozíció betöltői alapvetően a gépjárművek elektronikai rendszereinek ellenőrzését, telepítését és javítását végzik. Munkájukhoz rendszerint diagnosztikai eszközöket használnak, például különböző szkennereket, multimétert és oszcilloszkópot. A feladataik rendkívül változatosak lehetnek, hisz a gépjárművekben felmerülő potenciális elektronikai problémák egy meglehetősen széles skálát fednek le. Általánosságban ugyanakkor gyakran találkoznak a generátorhoz, akkumulátorhoz kötődő problémákkal, a lámpák hibáival, valamint az ajtózár, illetve légkondicionáló meghibásodásával.

A munkakör megpályázásához általában autóvillamossági szerelői képesítésre van szükség, de sok esetben az autószerelői végzettséggel rendelkezők is eséllyel próbálkozhatnak. Elhelyezkedési opcióként főként autószerelő műhelyek és autókereskedések jöhetnek szóba, de ezenkívül akár autóipari gyártócégeknél is adódhat esély a munkavállalásra.

Gépkezelő

A gépkezelés területén jártas szakemberek szintén keresettek a munkaerőpiacon. Ugyan egyes ilyen jellegű pozíciók csupán betanított munkavégzést foglalnak magukban, addig mások meglehetősen nagy szakmai felkészültséget követelnek meg. Ilyen például az említett CegledAllas.hu kínálatában a közelmúltban megjelent rakodógép-kezelői munkakör is, ahol alapvető feltétel volt az építőanyag- és anyagmozgató gép kezelője megnevezésű végzettség megléte.

Mindez persze nem csoda, hisz ebben az esetben konténerek és egyéb szállítási egységek rakodására kerestek tapasztalt gépkezelőket. De emellett a gépkezelői megnevezés alatt marógépek üzemeltetésére, építőipari gépek kezelésére, továbbá présgépek működtetésére is gyakran toboroznak szakembereket.

Villanyszerelő

Ugyancsak a Cegléden keresett szakik közé tartoznak a villanyszerelők is, akik az elektromos rendszerek telepítésével, javításával és karbantartásával foglalkoznak. A pozíció nemcsak széles, de egyben naprakész szaktudást is igényel az elektromosság területén, magában foglalva az elektromos szabványok, illetve a biztonsági előírások átfogó ismeretét.

Konkrét feladataikat az iparág és projekt, amiben tevékenykednek egyaránt befolyásolja, ugyanakkor általánosságban elmondható, hogy a biztonságos és zavartalan áramellátás feltételeit teremtik meg a munkahelyszínükön. Ehhez pedig nem csupán szakmai felkészültségre, de kiváló problémamegoldó képességekre, analitikai és matematikai készségekre, valamint nagyfokú precizitásra is szükségük van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában