Az ukrán férfi hamis útlevéllel próbálkozott Letenyénél

Letenye - Hamis lengyel útlevéllel akart belépni Magyarországra hétfőn egy ukrán állampolgárságú férfi Letenyénél, azonban a Határrendészeti Kirendeltség munkatársai leleplezték.

zaol.hu

A középkorú férfi egy személygépkocsi utasaként érkezett Horvátország felől a letenyei autópálya-átkelőhöz. Az autóban hárman ültek. Ketten ukrán okmányokat adtak át, míg a férfi egy lengyel útlevelet, amelynek ellenőrzése során felmerült a gyanú az okmány meghamisítására. 

Az intézkedés során rövidesen előkerült a férfi valódi ukrán útlevele is. Előállították a Letenyei Rendőrőrsre, ahol ellene közokirat-hamisítás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek, majd pedig visszairányították Horvátországba és átadták az illetékes szerveknek - tájékoztatta szerkesztőségünket Csizmazia Péter, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. 


Kapcsolódó cikkünk, kattintson az alábbi címre:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!