Panasz: áldozatokat szed a veszélyes kanyar

A közelmúltban egyetlen hét alatt négy autó borult árokba Becsvölgyénél, a kislengyeli településrészen, a Zrínyi úti éles kanyarban - jelezte lapunknak becsvölgyei olvasónk, Mileji László. A minap az önkormányzat is kéréssel fordult a közútkezelőhöz a balesetveszély miatt.

Horváth A. Attila

Az észrevétellel megkerestük az állami szakasz kezelőjét, a Magyar Közút Zrt.-t.

- A közlekedési probléma nem ismeretlen társaságunk szakemberei előtt - válaszolta Horváth József vezérigazgatói titkárságvezető. - A korábbi években a község polgármesterének bejelentése nyomán már történtek beavatkozások: az ív külső oldalán piros-fehér sávos szeletelt iránytáblákat helyeztünk el és kicseréltük a kopott Útkanyarulat táblákat is. Az ív belső oldalán lévő, látást korlátozó növényzet gondozását az önkormányzat vállalta, aminek lelkiismeretesen eleget is tesz - fogalmazott Horváth József. Mint írta, év közben újabb jelzésre Csúszós úttest táblákat helyeztek ki a páralecsapódás miatt, a múlt héten pedig a becsvölgyei körjegyzőségtől érkezett egy levél, amelyben a szakasz ismételt felülvizsgálatát kérte az önkormányzat.

- Előzetesen neonsárga hátterű iránytáblák kihelyezését és sárga lassító harántcsíkok felfestését tervezzük, de a végleges megoldást a helyszíni vizsgálatokat követően tudjuk meghatározni - jelezte végül.

Magai Ágota becsvölgyei polgármester érdeklôdésünkre elmondta: azt kérték az állami közútkezelôtôl, hogy közösen járják be a szakaszt, és mérjék fel, milyen eszközökkel éehet csökkenteni a balesetveszélyt. Az út menti rézsût az önkormányzat kitisztíttatja, keresik a vállalkozót, aki elvégzi a munkát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!