Gutorfölde

2016.02.18. 14:55

Idén is lehet gutorföldi az ország legszebb konyhakertjei között

Gutorfölde - Idén is részt vesznek a település kertművelői a legszebb konyhakertek országos versenyén.

Korosa Titanilla

Nemrég Nagykanizsán írta alá Nyakas István, Gutorfölde polgármestere és Kovács Szilvia programigazgató, Karcag város alpolgármestere a programban való részvételről az együttműködési megállapodást, így az elmúlt évek hagyományainak megfelelően a gutoriak természetesen idén sem maradnak ki a kertversenyből. Nagykanizsán három megye - Vas, Zala és Somogy - több településének képviselői vettek részt, akik ugyancsak csatlakoztak a mozgalomhoz.

Nyakas István, Fercsák Lászlóné, Szabó Mátyás, az agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkárság főosztályvezetője és Kovács Szilvia ötletgazda, Karcag alpolgármestere
Fotó: Fercsák Lászlóné

A rendezvényen elismerésben részesült Gutorfölde önkormányzata, mint csatlakozó település, valamint Fercsák Lászlóné, aki egyedülálló koordinátori munkájával országosan is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A gutorföldi szervező az egyetlen koordinátor az országban, aki kertjével harmadik alkalommal nyerte el az országos díjat, így az örökös díj tulajdonosa is egyben. Fercsák Lászlóné mellett elismerést kapott a község másik koordinátora, Csordás Rózsa is.

Gutorfölde immár negyedik éve részese a programnak. Eddig összesen 23 országos jelölést kaptak már, ezek közül 5 díjat is nyert. A mozgalomhoz a két szomszédos település - Szentpéterfölde és Csertalakos - is csatlakozott.

Fercsák Lászlóné elmondta, egyre több településen érdeklődnek a kertmozgalom iránt. A verseny idén a tavalyi feltételekkel bonyolódik majd, újdonság, hogy a nevezési lehetőségeket tovább bővítették a nagymamák és unokák kategóriával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!