Gyenesdiás

2014.07.02. 17:10

Fejlesztéssel készültek a főszezonra Gyenesdiáson

Gyenesdiás - Strandfejlesztésekkel készült a nyári szezonra az önkormányzat, a Lidó strandon szerdán avatták fel a beruházásokat.

Szabó Judit

Gyenesdiás kisebb, 1500-1800 vendég befogadására alkalmas Lidó strandja a kilencvenes évek közepe óta zajló fejlesztések eredményeként nyerte el mai formáját, kezdte sajtótájékoztatóját Gál Lajos polgármester. A munka a stégek elbontásával kezdődött, majd gyöngykavicsot és homokot hordtak a területre. Az egykori szabadstrand fizetős lett, s hozzácsatoltak egy hajdani zagykazettát, az elsők között hasznosítva azt. A régi és új részt elválasztó csatorna fölé hidat vertek. Az új napozóteret beültették fűzfákkal, amelyek egyre terebélyesednek.

A strand mellé települt a kalandpark és a madárpark, de még mindig hiányzott valami: a minőségi homokos plázs és az árnyékolás. Az idei fejlesztések ezt pótolták. Gál Lajos felsorolta, hogy a napvitorlák elhelyezése mellett felállították a játszótéren egy új, többfunkciós játékhajót, amelyet tegnap avattak fel, s adtak a gyerekek birtokába. A fejlesztésekre összesen 6-7 millió forintot fordított az önkormányzat, s a helyi vállalkozók is segítettek.

Az új játékot hamar megkedvelték a gyerekek. A fejlesztésekre 6-7 milliót költött a település (Fotó: Szabó Judit)

A település másik, ötezer fős nagy strandján, a Játékstrandon is zajlottak beruházások. Gál Lajos ezek közül kiemelte az új pénztár létesítését, hogy ne kelljen sokat várni a bejutásra. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a jegyárak nem változtak egyik strandon sem, a nagyobbikon 700, a kevésbé pezsgő, családias hangulatú Lidón pedig 400 forint a felnőtt belépő. Az önkormányzat idén is kiemelt hangsúlyt fektet az animációs programokra, hogy minél változatosabb kínálatot nyújtson a vendégeknek. A gyenesi strandokra a nyitva tartási időn kívül be lehet menni díjmentesen, de mindenki csak saját felelősségre fürödhet a Balatonban.

A Balaton vízminősége kitűnő, s a vízszint is magas, így minden feltétel adott a kiváló nyári szezonhoz, zárta gondolatait a település vezetője. Kérdésünkre hozzátette, hogy még vannak hasznosítatlan zagykazetták Gyenesdiás területén. Az önkormányzat azon dolgozik, hogy minél többet visszakapjon az államtól, s fejlesztéseket hajthasson végre ezeken a területeken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!