Eraklin Kupa

2023.10.08. 10:48

Országos bajnokságon bizonyíthattak a táncosok

Az Eraklin Kupa szombati programjában "D" osztályos országos bajnokságot és klubközi, pontszerző versenyt tartottak a nagykanizsai Kanizsa Aréna parkettjén.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

Az esemény jelentőségéről, a szervező Eraklin Táncklub Egyesület elnöke, Lekszikov Csaba beszélt. Elmondta: közel 220 résztvevővel az ország minden táncsport egyesülete képviseltette magát. Minden páros "E" kategóriában kezdi a pályafutását, s a versenyekkel folyamatosan lép előre egészen az "A" csoportig. Ahhoz pedig, hogy váltsanak az országos bajnokságon, s egyéb más hivatalos viadalon indulni kell. 

Kétszer négy táncstílusban kellett bizonyítaniuk rátermettségüket. Vagyis a "standard" táncban a angol keringő, a tangó, a bécsi keringő és a quickstep, míg a latin-amerikaiban szamba, cha-cha, rumba és jive szerepel. Több korosztály is képviseltette magát, s a vendéglátó egyesület mellett Zalából még Keszthely, valamint Zalaegerszeg csoportjai is indultak. Vasárnap pedig egykori tehetséges tagjuk, a fiatalon tragikus körülmények között elhunyt Cséplő Dániel emlékére tizedik alkalommal rendezik meg a tánciskolák közötti emlékkupát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!