Probléma megoldás

2018.01.13. 08:59

Miháld belterületi úthálózatának rendbehozásában segít a kormány

A kormány jóvoltából sokéves probléma oldódhat meg a településen. A belterületi úthálózat rendbetételére közel 8,5 millió forintos támogatást kapott a falu, melyből három utcát újítanak fel.

Horváth-Balogh Attila

Gerő Sándor miháldi polgármester Fotó: Szakony Attila

– A kistelepülés számára jelentős forrásból, melynek 15 százaléka önrész lesz, a belterületi utak, a járdák, a hidak felújítására lehet költeni – mondta Gerő Sándor polgármester. – A településünkön három olyan utca van (Táncsics, Petőfi és Béke), mely önkormányzati fenntartású. Ezek közül a Béke utca kivételesen rossz állapotú, ezért szinte teljes felújítást igényel. Tervezünk még járdajavításokat is, valamint a kereszteződésekben a balesetveszélyes állapotokat szeretnénk megszüntetni. Nem utolsó sorban a település központjában tavaly átadott hősi emlékmű előtti útszakasz is új burkolatot kaphat.

Gerő Sándor miháldi polgármester Fotó: Szakony Attila

Gerő Sándor hozzátette: a testület döntése alapján indulnak a zártkerti területek villamos hálózatának kiépítését célzó pályázaton. A beruházás célja többek közt az, hogy a zártkertként nyilvántartott ingatlanok mezőgazdasági hasznosítását elősegítő beruházásokhoz fejlesszék az adott terület infrastrukturális hátterét. Ennek keretében a rendszert összekötnék a már meglévővel, így a zártkerti ingatlantulajdonosok döntő többsége csatlakozhatna a villamos hálózathoz. Az sem elhanyagolható, hogy az új vezetéknek köszönhetően a térfigyelő kamerarendszert is bővítenék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában