Tervek

2018.01.04. 18:26

A Tour of Slovenia először érinti majd Magyarországot

Eredményes esztendőt hagyott maga mögött a Mocorgók az Egészségért és a Környezetért egyesület. Óévbúcsúztató túrával zárták le 2017-et.

Korosa Titanilla

Az óvévbúcsúztató éjszakai gyalogtúra egyik pihenőpontja a bárszentmihályfai betlehemi fűzsátornál volt, ahol vendéglátás és tűzijáték is várta a résztvevőket Fotó: Korosa Titanilla

Több sikeres rendezvényt is magáénak tudhat az elmúlt évből az egyesület. ezekről, valamint az idei tervekről Kovács Erik, a szervezet elnöke beszélt lapunknak.

– Tavaly vezetőségváltás volt az egyesületnél és anyagilag sikerült stabilizálni a helyzetet, illetve több nagyobb és kisebb rendezvényt is lebonyolítottunk. Előbbiek közé tartozik a 24 órás maraton családi programokkal kiegészítve, a sport- és egészségnap neves előadókkal, valamint bekapcsolódtunk a Pannon Maratonba is. Emellett újraindítottuk gyalogos túrasorozatunkat, egyik legtöbb érdeklődőt vonzó utunk a Pilisbe vezetett, emellett szlovén és horvát utakhoz is csatlakoztunk, valamint kerékpáros túrákat is szerveztünk. Bővült az egyesület taglétszáma is, illetve a más szervezetekkel való kapcsolatok terén is előreléptünk.

Az óvévbúcsúztató éjszakai gyalogtúra egyik pihenőpontja a bárszentmihályfai betlehemi fűzsátornál volt, ahol vendéglátás és tűzijáték is várta a résztvevőket Fotó: Korosa Titanilla

Kovács Erik arról is beszélt, hogy több projekthez csatlakoztak, ezeket összekapcsolták nagyobb rendezvényeikkel, és elindultak a sportképzések is – például úszószakkör – a városban.

– Idén több nagyobb sportprogramot tervezünk. Megtartjuk hagyományos rendezvényeinket, a gyalogos és biciklis túrákat, kirándulásokat – folytatta. – Házigazdái leszünk a szlovén-horvát-magyar szervezésű kerékpáros Pannon Maratonnak, a szintén közös, évzáró Barátság túrának, illetve csatlakozunk a Tour of Slovenia országúti kerékpáros körversenyhez, amely hasonló a Tour de France-hoz. Ennek határ menti 26 kilométeres szakasza Lentit is érintené. Tornyiszentmiklóstól Rédicsig – a magyar oldalon kerekeznének a versenyzők. A mezőnyben hat, a Tour de France-on szereplő csapat is részt vesz majd. Emellett több hazai kerékpáros versenyre is kaptunk már meghívást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában