Az állomás munkája

2018.03.09. 19:55

A nagykanizsai mentőállomásra látogatott Cseresnyés Péter államtitkár

A mentőállomásra látogatott pénteken Cseresnyés Péter államtitkár az új állomásvezető, Mátrai Tibor meghívására.

Szabó Zsófia

Fotó: Szakony Attila/ Zalai Hírlap

A politikus a mentőállomás munkájába pillantott bele, egyúttal az épület, illetve a mentők felszereltségéről tájékozódott. A szolgálatnál ezúttal is nagyüzem volt: a nagykanizsai állomáshoz tartozó egy esetkocsi és két mentőautó mindegyike úton volt.

A mentőautókon kívül azonban a munkavégzés elengedhetetlen feltétele az előírt   eszközök, felszerelések megléte. Ezek biztosításához az Országos Mentőszolgálat nagy segítséget nyújt, de a kanizsai mentők alapítványának és a városlakók, köztük a vállalkozók segítségének is sokat köszönhetnek, mondta Mátrai Tibor állomásvezető. Hozzátette: a legmodernebb eszközök is rendelkezésükre állnak a betegek ellátásához.

Oktatóterme is van a mentőállomásnak, ám szükség volna az állomás környezetének rendbetételére. A tervekben a zöldterület parkosítása, fák ültetése és pihenőhely építése szerepel, de mindez önerőből nem megy, így támogatásban bíznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában