Elöntött területek

2018.04.04. 14:04

Ellepte a víz a pórszombati sportpályát húsvétkor

A Medes-patak áradása okozott gondot a településen húsvétkor. Több ingatlan udvara és a sportpálya is víz alá került.

Korosa Titanilla

Húsvétkor víz borította a sportpályát Fotó: Vincze Szabolcs

Többször előfordult már, hogy a megáradt a patak az esőzések következtében, és borította emiatt napokon át víz a sportpályát és az ahhoz közel eső, alacsonyabban fekvő ingatlanok udvarait is. A tarthatatlan helyzetről és a lehetséges megoldásokról Tánczos László polgármester beszélt.

A falu észak-keleti határában találkozik a Medes- és a Györökházi-patak, ott összegyűlik a víz nagyobb esőzések idején, majd a sportpálya és a temető felé vezető út közelében található másik pataktorkolat pedig visszaduzzasztja a felgyűlt vizet, emiatt a közeli ingatlanokat és a pályát elönti a víz – magyarázta.

Húsvétkor víz borította a sportpályát Fotó: Vincze Szabolcs

– Több kezdeményezés is történt, hogy megvédjük a belterületet – folytatta Tánczos László. – Földdepóniát emeltünk a patakparton, ezt majd – a vízügyi szakemberek szerint is – folytatni kellene. Emellett a patakmeder kitisztítása lehet a hosszú távú megoldás. A Medesi Gazdakör kezdeményezésére civil akciót hirdetünk jövő hétvégére, amihez bárki csatlakozhat és megkezdjük a folyásiránnyal szembe haladva a mederben lévő főként fásszárú növények eltávolítását először a falu határáig, ám úgy gondolom szükség lenne arra, hogy ez a munka a külterületeken is megtörténjen Zalabaksa irányába.

Keddre már visszahúzódott a víz a labdarúgó pályáról – mutatja Tánczos László polgármester Fotó Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

A polgármester hozzátette, az akció keretében a temetői hídtól a hegy felé vezető út hídjáig tartó közel másfél kilométer hosszú szakaszt néhány nap alatt teljesen kitisztítanák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában