Vizsgálat

2018.05.31. 07:00

A városvezető minél előbb újra megtöltené a zalakarosi termáltó medrét

Újabb fejezetéhez érkezett a termáltó ügye. A közjegyző által kirendelt igazságügyi és építési szakértő kedden az érintett felekkel előbb a tárgyalóasztalnál, majd a helyszínen folytatott egyeztetést.

Benedek Bálint

A növényzet biztonságban van, a feltöltésre még várni kell Fotó: Szakony Attila

Mint arról már többször beszámoltunk: a zalakarosi tó vize május elején néhány óra leforgása alatt elfolyt a meder alján keletkezett óriási mélyedésen keresztül. Azóta a város vezetése, valamint a hatóságok szakemberei azon dolgoznak, hogy mielőbb visszaállítsák az eredeti állapotot a Termáltó és Ökopart létesítménynél.

A növényzet biztonságban van, a feltöltésre még várni kell Fotó: Szakony Attila

– A beruházással kapcsolatos összes dokumentumot átadtuk a szakértőnek – mondta Novák Ferenc polgármester. – Az egyeztetésen a helyzet tisztázása és pontosítása miatt számos kérdésre válaszoltunk. Ezt követően pedig a termáltónál helyszíni bejárást tartottunk. A szakértő előzetesen javaslatokat fogalmazott meg a tó helyreállításával kapcsolatban. Indokoltnak tartana egy, az érintettek jelenlétében megvalósuló feltárást, amely segítené a kialakult állapot tényszerű rögzítését.

A városvezető egyelőre nem bocsátkozott jóslatokba, azonban mindenképpen sürgetné a munkákat, hogy minél előbb újra feltölthessék a medret. Sokan aggódnak a tó természetes növényzetéért, azonban a szakemberek folyamatosan gondozzák a növényeket, így továbbra is biztonságban vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában