Megszűnnek a kellemetlenségek

2019.02.05. 07:00

Kora tavaszra végeznek a Zala Plaza felújításával

Huzamosabb ideje tart a Zala Plaza felújítása, olvasóink a munkálatok várható befejezésének határidejéről érdeklődtek szerkesztőségünkben.

Magyar Hajnalka

Átmenetileg mobil illemhely működik

Fotó: Pezzetta Umberto

Az építkezés következtében az emeleti mosdót már több hónapja nem tudja használni a pláza és a mozi közönsége, helyette az épület előtt elhelyezett mobil illemhely szolgál. A közelmúltban a közforgalmú lépcsőházat is lezárták, így a mozgólépcsővel megközelíthető emeletről csak a vészkijárati lépcsőn lehet lejutni, ami a pláza hátsó frontján biztosít kijárást. Alternatívát kínálna még a lift, ennek használata azonban a forgalmasabb időszakokban huzamosabb várakozással jár.

Felvetéseinkre sajtóközleményben reagált a tulajdonos Indotek Group. Mint írják, a munkálatok tavaly nyáron kezdődtek, első lépésként a belső tereket újították meg. A burkolatokat lecserélték és a falakat újrafestették, az úgynevezett „ételudvarba” pedig az új bútorok és lámpák kerültek. Ezt követte az épület külső homlokzatának teljes megújítása.

Átmenetileg mobil illemhely működik
Fotó: Pezzetta Umberto

Az utolsó munkafázisban hamarosan a vizesblokkok és az azokhoz tartozó folyosók felújítása is befejeződik, a végső átadás kora tavaszra várható – jelezte Lelkes László, az Indotek Group plázafejlesztési vezetője. Néhány héten belül tehát az épület egészében megszűnnek az építkezéssel kapcsolatos kellemetlenségek.

A korszerűsítésen dolgozó 40 fős szakembercsapat az épületben összesen 1600 négyzetméter burkolatot újított meg, 400 darab álmennyezetelemet cserélt ki és 1400 négyzetmétert festett át. A világítástechnika megújítása mellett 450 méternyi elektromos vezeték cseréjét, illetve kiépítését is elvégezték. Az épület külsején a festők 3800 négyzetméter homlokzati acélfelületet mázoltak újra, az üvegfelületeken pedig a szakemberek 300 négyzetméter hővédő fóliát helyeztek el. A Zala Plaza 2015-ben került az Indotek Group érdekeltségébe, az új tulajdonos saját forrásból összesen mintegy félmilliárd forintot fordít a bevásárlóközpont korszerűsítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában