Szlovéniai résztvevőé lett a legjobb teljesítmény

2019.07.22. 07:00

24 óra, 36 horgász, 250 kiló hal: a kustánszegi verseny számokban

Több mint 250 kilogrammnyi halat fogtak ki a helyi tóból a göcseji településen megrendezett 24 órás horgászverseny résztvevői. A legjobb teljesítményt egy szlovéniai versenyző, Tkalec Dániel nyújtotta.

Gyuricza Ferenc

A verseny győztese, Tkalec Dániel egy hat kilogramm körüli amurral Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A Zalában is jól ismert muravidéki horgász egymaga 40.20 kilogrammos teljesítményt produkált, ezzel magabiztosan utasította maga mögé a 30,01 kilogrammal második helyen végzett Boncz Barnabást, illetve a harmadik legjobb teljesítményt nyújtó, ugyancsak szlovén Goran Jezerniket. A verseny győztese félidőtájt, azaz szombaton este, ottjártunkkor éppen egy körülbelül hatkilós amurt emelt ki a vízből. Akkor már mintegy harminc kilogrammos összteljesítménynél járt.

– Lehetett volna több is, de valahogy nem jól kapnak a halak – mondta. – Rámennek a csalira, de a horgot nem kapják be. Volt egy hasonló nagyságú amurom, az meg befordult a nádasba, el kellett engednem.

A verseny győztese, Tkalec Dániel egy hat kilogramm körüli amurral Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

– Ez a második 24 órás versenyünk, és sokkal jobban alakul az eredmény, mint tavaly, talán a kicsit szeles időnek is köszönhetően. Már mostanra több halat fogtak ki a horgászaink, mint egy éve az egész verseny során – mondta a helyi egyesület tagja, a versenyt szervező és koordináló Zsemberi Dániel. A fiatal horgász lapunknak úgy fogalmazott: előzetesen 40 főben maximálták a létszámot, ennyi horgászt tudnak ugyanis oly módon zavartalanul elhelyezni, hogy a fürdőzők, valamint azok a pecások is elférjenek, akik éppen nem akarnak versenyezni. A versenykiírás értelmében az apró halak kivételével mindent mérlegelnek, de a versenyen csak békés halakra vethető be csali. Jellemzően pontyok, amurok, keszegek, kárászok akadtak horogra, a legnagyobb hal egy 8,75 kilós amur volt, amit szintén egy szlovén horgász, Saso Kokol akasztott meg, majd fogott ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában