Világméretű kezdeményezés

2019.10.18. 15:17

A rózsafüzért imádkozták a keszthelyi iskola diákjai

A Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola is csatlakozott az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” világméretű kezdeményezéshez.

Keszey Ágnes

Fotó: a szerző

Péntek reggel 9 órától fél tízig világszerte gyermekek gyermekek imádkozták a rózsafüzért, köztük keszthelyi Fő téri templomban a Ranolder iskola összes: több mint kétszáz diákja.

- Nem csak az emberi erőfeszítés viszi előre a munkát, hanem az imádság is, hiszen a mi erőnk véges. Ez megtanítja a gyerekeket, hogy megtapasztalják: imádsággal mindig előrejutunk- mondta Őry Gábor iskolaigazgató. Udvardy György veszprémi érsek kiemelte, hogy a katolikus egyház katekizmusa a hit átadásában legfontosabbként az imádkozni tanulást, tanítást jelöli meg. Mint mondta, imádságra az élet minden szakaszában szükség van, s a hit abban mutatkozik meg, hogy valaki akar-e, s tud-e imádkozni.

Fotó: a szerző

- A Rózsafüzér Jézus életének eseményeibe vezet be bennünket. Hitünknek központi gondolatait járja körül és pontosan érthető a gyermeknek, fiatalnak is – mondta az érsek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában