„Besenyő a 2000-es években” Alapítvány

2020.01.15. 07:00

Közösen dolgoznak majd Zalabesenyő civiljei

A „Besenyő a 2000-es években” Alapítvány jóvoltából vasárnap együtt köszöntötte az új évet a zalabesenyői városrész összes civil szervezete: a nyugdíjasklub, a dalkör, a baráti kör, a polgárőr-egyesület, a vöröskeresztes alapszervezet és az alakuló ifjúsági csoport.

Fincza Zsuzsa

A terített asztal mellett, közösen kezdték az új évet a zalabesenyői civil szervezetek Fotó: Fincza Zsuzsa

A közösségi ház kemencéjében már hajnalban lobogott a tűz, s a szervezetekből verbuválódott csapat László István és Borsos József vezetésével délután már tepsiben sült húsokkal kínálhatta a megjelenteket. A süteményről, a pogácsáról az asszonyok gondoskodtak, a hegyi gazdák pedig boraik legjavából tettek a terített asztalokra.

Horváth Miklós, az alapítvány elnöke elmondta: sajátosságaik megőrzése mellett a jövőben többet alapoznak a csoportok közös munkájára. Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere, a térség önkormányzati képviselője dicséretként kiemelte: a besenyőiek minden intézményi háttér nélkül, civil szervezeteik révén teremtik meg a településrész legendásan aktív közösségi életét, és tényezőnek számítanak a városban is.

A terített asztal mellett, közösen kezdték az új évet a zalabesenyői
civil szervezetek Fotó: Fincza Zsuzsa

Dancs István, a Besenyő és Öreghegy Polgárőr Egyesület elnöke beszámolója után hívta soraikba a helyieket, a bűnök megelőzése és a közrend védelme érdekében. Velük talán elkerülhető lesz az olyan randalírozás is, amit a napokban a közösségi ház udvarára bemászó és a betlehemet tönkretevő garázdák vittek véghez.

Bérces Tivadarné, a nyugdíjasklub elnöke invitálta a társ-civilszervezetek tagjait rendezvényeikre, miként ők is részt vesznek a többiek programjain. Semetkéné Szipőcs Erika, a Besenyői Baráti Kör vezetőségi tagja reményét fejezte ki, hogy fiatalok segítségével idén sikerült talpra állítani a Karinthy Amatőr Színpadot, s hozzátette: szívesen látnak mindenkit a péntek esti néptánckurzuson is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában