Ötvenen vettek részt a kerékpártúrán

2020.06.24. 07:00

A Pelso Társaság térségi díjat alapított

Mozgalmasan telnek a napok a Pelso Társaságnál (PT), amely a hétvégén megtartotta hagyományos kerékpáros túráját, illetve várja a javaslatokat az idén alapított térségi díjára.

Péter Árpád

A biciklizők áldással folytatták útjukat Hévízről Fotó: ZH

A Pelso bringatúra Keszthelyről indult, az 50 tagú kerekes társaság a Kis-Balaton felé útba ejtette Hévízt is, ahol Papp Gábor polgármester fogadta a csapatot frissítőkkel. A városvezető kiemelte, a Pelso Társaság rendkívül szimpatikus törekvése, hogy még közelebb hozza egymáshoz a két várost és térségét az élet minden területén. Horváth Imre, a PT elnöke arról beszélt, hogy a túra, szabadidős és sportértékén túlmutatva, lehetőséget ad a találkozásokra, a kötetlen beszélgetésekre, például a Nyugat- Balaton jövőjét illetően.

A biciklizők áldással folytatták útjukat Hévízről Fotó: ZH

Hangsúlyozta, a pártpolitikától független civil tömörülés próbálja szellemi erőit a térség fejlesztésének szolgálatába állítani. A kerékpárosok végül Kiss László esperes-plébános áldásával folytatták útjukat a fürdővárosból. A Pelso Társasággal kapcsolatos hír az is, hogy a civil szervezet idén díjat alapított Keszthely, Hévíz és a Balaton térsége kulturális és közösségi életének fellendítéséért végzett kiemelkedő tevékenység elismerésére.

A díjazottra minden felnőtt keszthelyi, hévízi és nyugat-balatoni polgár írásos ajánlást tehet június 30-ig e-mailben, amelyben azt is fel kell tüntetni, a javasolt személy miért lehet érdemes a Pelso-díjra. A beérkezett listáról a Pelso Társaság elnöksége választ maximum három embert, a végső döntést pedig a társaság közgyűlése hozza meg, s ítéli oda a díjat, amely Farkas Ferenc szobrászművész bronzplakettje. A tervek szerint az elismerést szeptemberben adják át, ha lehetőség lesz rá, egy balatoni hajón, a térség közéleti vezetőinek jelenlétében. A gálára a díjazottra javaslatot tevőket is meghívják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában