Vidáman, önfeledten

2020.07.04. 12:00

Sok érdekes feladat várt a gyerekekre a zalaszentbalázsi táborban

Hét község virgonc fiataljai a Petőfi Sándor Általános Iskolában töltötték az elmúlt napokat. A gyerekek napközis táborban vettek részt.

Szabó Zsófia

A táborozó csapat gyümölcssaláta-készítésben is remekelt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szabó Zsófia

A zalaszentbalázsi iskolában immár hagyomány, hogy nyaranta vakációs programokat szerveznek. Idén az Erzsébet-­tábor keretein belül várták a diákokat. Beke Miklósné intézményvezető elmondta: a gyerekeknek nagyon hiányzott egymás társasága, az iskola és a sok mozgás, mivel mindezekben a digitális oktatás ideje alatt kevésbé volt részük. Húsz diák jelentkezett a sport, egészséges életmód tematikájú programra: a helyi gyerekeken túl bocskai, hahóti, pölöskefői, magyarszerdahelyi, magyarszentmiklósi, kacorlaki fiatalok is jöttek.

A táborozó csapat gyümölcssaláta-készítésben is remekelt
Fotó: Szabó Zsófia / Zalai Hírlap

A népes, nyüzsgő kis csapatra két pedagógus, Gróf Erzsébet és Csák Szilvia vigyázott a hét során. Nemcsak játékos-sportos elfoglaltságok­kal kedveskedtek a gyerekeknek, hanem például érdekes ismeretanyagokkal is, köztük az olimpiák történetéről. Az oldott légkörben – mint Csák Szilvia tanárnő elmondta – könnyebben jegyeztek meg fontos és hasznos ismereteket a gyerekek.

A diákok nem unatkoztak a hét során. Mi több, még „cukrászkodtak” is, ottjártunkkor éppen gyümölcssalátát készített a csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában