vakáció

2020.08.15. 14:00

Horvát folklórtábor – A Mura mente falvaiból 22 gyerek gyűlt össze

Ötnapos regionális folklórtábort rendezett a falu iskolájában a megyei horvát nemzetiségi önkormányzat.

Horváth-Balogh Attila

A gyerekek megismerkedhettek a tamburázással is Fotó: Horváth-Balogh Attila

Vargovics Józsefné, a szervezet elnöke elmondta: a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával negyedszer megvalósult programon több mint húszan vettek részt a Mura mente horvát ajkú településeiről.

A gyerekek megismerkedhettek a tamburázással is Fotó: Horváth-Balogh Attila

– Úgy gondoljuk, a Zrínyi Miklós Általános Iskolában mind a 22 gyermek megtalálta a neki való időtöltést – hangoztatta az elnök. – Voltak kézműves-foglalkozások, a horvát lobogó színeivel például pomponokat készítettünk, horvát nyelven imádkoztunk és horvát templomi dalokat énekeltünk egy rögtönzött kis oltárnál, ahol Szűz Máriától kértük, hogy teljesítse a kívánságainkat. A nagykanizsai Stobos Tamburazenekar két tagja, Horváth Bálint és Vargovics Máté vezetésével a gyerekek megtanulhattak tamburázni is, aki pedig már tudott, az tovább mélyíthette tudását.

Vargovics Józsefné jelezte: a pályázati forrás révén a gyermekeknek nem kellett fizetniük a részvételért, de nagy segítséget jelentettek a szülők hozzájárulásai is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában