kirándulás

2020.08.30. 07:00

Nehéz sorsú gyerekek láthatták az állatkertet a Nagykanizsai Katolikus Karitász jóvoltából

A Nagykanizsai Katolikus Karitász rászoruló gyermekeket vitt el a minap a Veszprémi Állatkertbe. A kirándulásra egy nemzetközi drogérialánc felajánlásának és dr. Lubics Szilvia ultramaratonista karitatív akciójának köszönhetően került sor, melyről korábban beszámoltunk.

Horváth-Balogh Attila

 

– A felajánlásnak hála közel 400 ezer forintot fordíthattunk a szegény sorsú gyermekek kirándultatására, a résztvevőket a hitoktatók ajánlása alapján választottuk ki – árulta el dr. Barbalics Józsefné, a kanizsai karitászcsoport vezetője. – A 18 gyermek számára teljes ellátást tudtunk biztosítani: tízórait, ebédet, üdítőket kaptak és jutott fagyira is. A Veszprémi Állatkertben eltöltött nap nagy élmény volt a Péterfy, a Zrínyi, a Piarista, a Hevesi és a Rozgonyi iskolákból válogatott gyermekek számára.

A gyerekek és kísérőik a Veszprémi Állatkert bejáratánál Fotó: ZH

Dr. Barbalics Józsefné arról is beszélt: a kaposvári püspökség támogatása révén és a karitászcsoport saját költségvetéséből 17 gyermek számára iskolakezdési támogatást is nyújtanak, melyeket épp a napokban juttatnak el a szülőkhöz. Hozzátette: szakítva a korábbi évek gyakorlatával, az érintettek kiválasztásához idén a hitoktatók, illetve az ifjúságvédelmi tanácsadók közreműködését kérték – korábban ugyanis szinte mindig ugyanaz a kör részesült a támogatásban, és ezen változtatni akartak.

Az elnök végül elmondta: karitászos önkéntesként három kollégájával heti két alkalommal, teljesen ingyen a Halis-könyvtárban rászoruló gyermekeknek iskola előtti felzárkóztatást is tartottak matematika és magyar nyelv tantárgyakból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában